Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin ar putea fi asasinat, dacă folosește arme nucleare. Un expert în securitate a dezvăluit cine are acest drept

Vladimir Putin/ CNN
Vladimir Putin/ CNN

Intensitatea războiului din Ucraina a crescut în ultimele zile, iar armata Rusiei a bombardat numeroase orașe. Dacă Vladimir Putin trece la folosirea armelor nucleare, atunci acest lucru ar însemna ”actul său de sinucidere”, explică un expert în securitatea din Statele Unite.

John Bolton, fost consilier de securitate națională din administrația Trump și fost ambasador al SUA la ONU, a spus că ”un lucru care este important, înainte de a se ajunge la această etapă, este faptul că trebuie intensificate eforturile pentru a-l descuraja pe Putin să se gândească la asta”, potrivit LBC.

Diplomatul american susține că ”Putin a blufat cu privire la utilizarea armelor nucleare. Dar nu exclud posibilitatea de a folosi armele nucleare dacă forțele ruse din Ucraina se prăbușesc sau dacă Putin s-ar afla într-o situație extremă, politică, în interiorul Rusiei”.

Citește și: Vladimir Putin vrea să facă un test nuclear în Marea Neagră. Președintele rus a scos la lumină cel mai mare submarin nuclear din lume

”Trebuie să-i lămurim clar pe el și pe cei din jurul lui din guvernul său, astfel încât ei să poată lua măsuri înainte ca el să facă așa ceva.AdsDar trebuie să spunem clar, dacă Putin ar ordona folosirea unei arme nucleare tactice, el și-ar semna actul său de sinucidere. Și cred că de asta ar putea fi nevoie pentru a-l descuraja”, a spus expertul american în securitate națională.

Ucraina a fost zguduită de bombardamentele rusești masive în ultimele două zile și cel puțin 19 persoane au murit. Liderii Grupului G7 al celor mai bogate țări din lume, au declarat marți că vor sprijini Ucraina, atâta timp cât va fi necesar, relatează ziare.com.

„Nu putem permite utilizarea armelor nucleare în Ucraina sau oriunde altundeva de la teroriști precum Iranul sau Coreea de Nord, precum și din Rusia sau China, fără ca persoana care a fost responsabilă pentru acea decizie să nu fie trasă la răspundere. Dar cred că ideea este să-i clarificăm lui Putin că aceasta nu este o decizie liberă din partea lui. Știm cine ar fi responsabil pentru utilizarea armelor nucleare.”, a explicat Bolton.

Citește și: Locul secret în care s-a ascuns Vladimir Putin a fost găsit. Cum arată palatul în care locuiește acum președintele Rusiei

Diplomatul a amintit de asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani de către SUA, acesta fiind considerat de către Washington o amenințare de securitate națională pentru America.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite