Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Un bărbat care îl credea pe Donald Trump Dumnezeu a refuzat să mai mănânce după ce președintele SUA s-a infectat cu Covid. După nouă zile, acesta a murit de epuizare și de foame

Un bărbat îl credea pe Donald Trump Dumnezeu/ NYT
Un bărbat îl credea pe Donald Trump Dumnezeu/ NYT

În India, unde milioane de oameni îl admiră pe Donald Trump, un fermier a împins idolatria până la limita extremă şi l-a venerat pe președintele SUA ca pe un zeu, rugându-se în fiecare dimineață la o statuie în mărime naturală a lui Trump, pe care a amplasat-o curtea din spatele casei, scrie The New York Times.

Primarul localității avea să spună că tânărul fermier Bussa Krishna a fost atras de „căile directe și discursul fără ocolișuri al domnului Trump”, însă această venerație i-a adus pieirea. Când Trump a anunțat că a fost testat pozitiv pentru coronavirus, vestea l-a devastat pe Bussa Krishna.

Citește și: Top 10 cei mai bogați președinți din istoria SUA. Jumătate dintre ei au strâns averi fabuloase din exploatarea sclavilor

Fermierul a postat un videoclip lacrimogen pe Facebook, în care spunea: „Mă simt foarte trist că zeul meu, Trump, a contactat coronavirusul. Îi rog pe toți să se roage pentru recuperarea sa rapidă”. Mai mult, el a încetat să mănânce pentru a-și arăta solidaritatea cu suferința idolului său, după cum mărturisește familia sa. Ulterior a căzut într-o depresie profundă, iar duminică a murit în urma unui stop cardiac.

Un bărbat îl credea pe Donald Trump Dumnezeu/ NYT

Devoțiunea lui Bussa Krishna l-a transformat pe acesta, după moarte, într-o mică celebritate în țara sa, el devenind subiectul titlurilor naționale. Unul dintre verii săi, Vivek Bukka, a spus într-un interviu că Bussa era într-o formă fizică bună și nu a avut probleme de sănătate sau antecedente de boli de inimă.

Biserica lui Maradona

Oricât ni s-ar părea de ciudat, astfel de idolatrizări vecine cu nebunia nu sunt chiar o raritate, așa cum ne-ar plăcea să credem. Una dintre cele mai cunoscute dar şi ciudate credințe îi cheamă pe enoriași în Biserica lui Diego Armando Maradona. În cadrul bisericii există și o serie de porunci, care îi îndeamnă pe credincioși să-și schimbe unul dintre prenume în Diego, să-și boteze fiii Diego și să propovăduiască „miracolele” înfăptuite de fotbalistul Maradona. Pare absurd, dar această credință are 80.000 de adepți, în peste 60 de țări.

Un bărbat îl credea pe Donald Trump Dumnezeu/ NYT

Cultul are propria biblie inclusiv Cele Zece Porunci, şi învățături ca „Răspândește veștile despre miracolele lui Diego în tot universul” și „Dragostea față de fotbal e mai presus de toate”.

Cele 10 porunci ale Bisericii lui Maradona, proclamate de D10S:

1. Mingea nu trebuie să fie întinată

2. Iubiți fotbalul mai presus de orice

3. Declarați-vă dragostea necondiționată pentru fotbal

4. Apărați culorile Argentinei

5. Duceți învățătura lui Diego Maradona peste tot în lume

6. Rugați-vă în temple unde el a vorbit

Citește și: Pagina neagră a Americii. Top 10 cei mai incapabili președinți din istoria SUA. Oamenii de la Casa Albă care nu s-au ridicat la înălțimea vremurilor lor

7. Nu proclamați numele lui Diego în numele unui singur club

8. Urmați învățăturile Bisericii lui Maradona

9. Fie ca Diego să fie al doilea nume al vostru şi cel al copiilor voştri

10. Nu fiți descreierați şi nu lăsați țestoasa să vă scape.

Sursă foto: The New York Times

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite