ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a a murit! Cum a anunțat familia regală momentul tragic

Regina Elisabeta a II-a a murit/ Twitter
Regina Elisabeta a II-a a murit/ Twitter Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine/ Twitter

Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani! Monarhul s-a stins din viața supraveghere medicală la reședința din Balmoral, Scoția, fiind reședința sa de suflet.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții regali pe toate platformele de socializare.

„Regina a murit pașnic la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine”, anunță reprezentanții familiei regale.

Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a și cine o va moșteni

De-a lungul anilor, Regina Elisabeta a strâns o sumă frumușică de bani. Suverana a avut o avere de 425 de milioane de dolari, aceasta fiind formată din aproape 75 de milioane de dolari din investiții, 160 de milioane de dolari fiind bani moșteniți de la mama ei. A avut proprietăți în valoare de 110 milioane de dolari, o colecție de timbre care valora circa 75 de milioane de dolari şi un grajd de 10 milioane de dolari, potrivit publicației Bloomberg.

Palatul Buckingham, bijuteriile coroanei regale şi colecția de artă nu au făcut parte din averea Reginei Elisabeta a II-a, ele fiind păstrate pentru noile generații. Casa Regală valorează 57 de miliarde de dolari din economia Marii Britanii, conform zf.ro.

Citește și: Când și unde va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

„Regina nu este atât de bogată cum cred ceilalți”, spunea Sally Bedell Smith, autoarea scrierii biografice publicată în 2012, „Elizabeth the Queen: The life of a Modern Monarch.”

Palatul Buckingham are 775 de camere şi o grădină de 161.880 de metri pătrați. Specialiştii sunt de părere că proprietatea valorează 2 miliarde de dolari, mai scria Bloomberg.

Te-ar putea interesa și