Regele Charles interzice servirea de foie gras în toate reședințele regale britanice. Care este motivul suveranului

Regele Charles interzice servirea de foie gras în toate reședințele regale britanice/ Freepik
Regele Charles interzice servirea de foie gras în toate reședințele regale britanice/ Freepik

Organizaţia pentru drepturile animalelor Peta a anunţat că a primit o scrisoare care confirmă că regele Charles al III-lea al Marii Britanii a interzis ca foie gras să fie servit în toate reședințele regale.

Charles a oprit utilizarea controversatului preparat culinar în reședințele sale regale pe când era încă prinţ de Wales. Peta a anunţat că a primit o scrisoare din partea Casei Regale a Marii Britanii care confirmă că această măsură a fost extinsă în prezent la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reședințe regale.

Ca un gest de recunoștință, organizaţia pentru drepturile animalelor i-a trimis regelui o mostră de „faux gras” vegan preparat de chef Alexis Gauthier, care şi-a transformat restaurantul din Londra în unul complet vegan, relatează Agerpres.

Citește și: Regele Charles și Camilla nu dorm împreună. Motivul pentru care monarhul și soția sa locuiesc în case diferite

„În calitate de prinţ de Wales, Charles a oprit utilizarea în reședințele sale regale de foie gras – un produs dezgustător pentru care sunt rațele şi gâștele sunt hrănite forțat până când ficatul lor ajunge la o dimensiune de până la 10 ori mai mare decât cea normală înainte ca animalele să fie sacrificate”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Peta.

„Acum, Peta a primit confirmarea că Majestatea Sa a extins această politică plină de compasiune la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reședințe regale britanice”, a mai spus ea.

Citește și: Regele Charles al III-a are o moșie în România, pe care poți s-o vizitezi și tu. Unde e amplasată aceasta

Foie gras poate fi importat şi vândut în Marea Britanie, însă producţia sa este interzisă.

Te-ar putea interesa și