Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Regele Charles interzice servirea de foie gras în toate reședințele regale britanice. Care este motivul suveranului

Regele Charles interzice servirea de foie gras în toate reședințele regale britanice/ Freepik
Regele Charles interzice servirea de foie gras în toate reședințele regale britanice/ Freepik

Organizaţia pentru drepturile animalelor Peta a anunţat că a primit o scrisoare care confirmă că regele Charles al III-lea al Marii Britanii a interzis ca foie gras să fie servit în toate reședințele regale.

Charles a oprit utilizarea controversatului preparat culinar în reședințele sale regale pe când era încă prinţ de Wales. Peta a anunţat că a primit o scrisoare din partea Casei Regale a Marii Britanii care confirmă că această măsură a fost extinsă în prezent la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reședințe regale.

Ca un gest de recunoștință, organizaţia pentru drepturile animalelor i-a trimis regelui o mostră de „faux gras” vegan preparat de chef Alexis Gauthier, care şi-a transformat restaurantul din Londra în unul complet vegan, relatează Agerpres.

Citește și: Regele Charles și Camilla nu dorm împreună. Motivul pentru care monarhul și soția sa locuiesc în case diferite

„În calitate de prinţ de Wales, Charles a oprit utilizarea în reședințele sale regale de foie gras – un produs dezgustător pentru care sunt rațele şi gâștele sunt hrănite forțat până când ficatul lor ajunge la o dimensiune de până la 10 ori mai mare decât cea normală înainte ca animalele să fie sacrificate”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Peta.

„Acum, Peta a primit confirmarea că Majestatea Sa a extins această politică plină de compasiune la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reședințe regale britanice”, a mai spus ea.

Citește și: Regele Charles al III-a are o moșie în România, pe care poți s-o vizitezi și tu. Unde e amplasată aceasta

Foie gras poate fi importat şi vândut în Marea Britanie, însă producţia sa este interzisă.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite