Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Regele Charles al III-a are o moșie în România, pe care poți s-o vizitezi și tu. Unde e amplasată aceasta

Regele Charles al III-a are o moșie în România/ Mirror
Regele Charles al III-a are o moșie în România/ Mirror

Este cunoscut faptul că familia regală deține case peste tot în lume, în special în locurile de care s-au atașat. Nu se putea ca actualul Rege al Marii Britanii să nu aibă câteva moșii, însă sigur nu știai că acesta are una chiar în România, și e mai accesibilă decât crezi.

Regele Charles al III-a, fiul regretatei Reginei Elisabeta a II-a, deține câteva case în Scoția și Insulele Scilly, însă s-a îndrăgostit iremediabil de o casă de vacanță din România, în timp ce se afla într-o vizită oficială.

Citește și: Casa de vară a Reginei Elisabeta se poate închiria pe Airbnb. Cât costă o noapte de cazare

Te-ai putea gândi că este vorba despre un castel uriaș, cu o structură impunătoare, însă ai fi surprins să afli că locuința este extrem de simplă și se află într-un sat minuscul din Transilvania. Regele Charles a cumpărat o casă micuță, albastră, din satul Viscri, România, în anul 2006. De când monarhul a achiziționat locuința, satul a devenit o atracție turistică, iar casa acestuia poate fi vizitată oricând, atunci când Regele nu este în reședință.

Înainte de a deveni Rege, în luna septembrie a acestui an, Charles obișnuia să petreacă câteva zile în fiecare vara în Viscri, fiind văzut printre localnici și în drumeții. Casa nu are dispozitive electrice, este un tradițională și oferă liniște și pace, la fel ca zona în care este amplasată.

Regele Charles al III-a are o moșie în România/ Mirror
Regele Charles al III-a are o moșie în România/ Mirror

Dacă vrei să petreci o noapte în casa Regelui Charles, trebuie să știi că o noapte costă 100 de lire sterline. Camerele sunt mobilate cu mobilier transilvănean de epocă, iar designerii au păstrat autenticitatea casei, restaurând cu atenție detaliile tradiționale.

Citește și: Băutura pe care o consumă Regele Charles în fiecare dimineață. Aceasta scade nivelul colesterolului și menține sănătatea inimii

Pe lângă cele șapte dormitoare cu baie privată, proprietatea are un living, o cameră de zi, o bucătărie mare și un hambar în aer liber, unde poți lua micul dejun, care conține un cuptor de pâine impresionant. Dragostea Majestății Sale pentru Transilvania se datorează parțial armoniei oamenilor și naturii locale care se regăsesc în România. Într-o serie documentară intitulată Wild Carpathia, Charles a declarat: „Este ultimul colț al Europei în care vezi durabilitate completă și reziliență adevărată. Atemporalitatea ei este atât de remarcabilă, aproape din unele dintre acele povești pe care obișnuia să le citești în copilărie. Este destul de remarcabil. Oamenii tânjesc după acel sentiment de apartenență, identitate și sens.”

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite