Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Reacția lui Donald Trump când l-a văzut pe președintele Joe Biden la înmormântarea Reginei Elisabeta: „Dacă aș fi fost președinte, nu m-ar fi așezat acolo”

Reacția lui Donald Trump când l-a văzut pe președintele Joe Biden la înmormântarea Reginei Elisabeta
Reacția lui Donald Trump când l-a văzut pe președintele Joe Biden la înmormântarea Reginei Elisabeta

Sute de șefi de stat au participat la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, printre ei fiind și actualul președinte al SUA, Joe Biden. Fostul președinte, Donald Trump, a avut și prima reacție după ce a văzut imaginile cu acesta la înmormântarea suveranei și a făcut declarații în stilul său caracteristic.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a strâns peste 500 de șefi de stat, monarhi și demnitari străini, care au venit la Westminster Abbey pentru a o onora pe suverană. Joe Biden și prima doamnă Jill Biden au fost plasați în al 14-lea rând în Westminster Abbey, respectiv al 7-lea din spate, potrivit Business Insider.

La vederea acestor imagini, Donald Trump a profitat de ocazie pentru a-l ironiza pe președinte pe această temă, scriind luni pe o platformă socială: „Dacă aș fi fost președinte, nu m-ar fi așezat acolo”.

Citește și: Donald Trump nu va participa la înmormântarea Reginei Elisabeta, în ciuda faptului că au avut „o relație grozavă”

Cu toate acestea, ce nu știe Trump, este că situația nu ar fi fost alta dacă el ar fi fost președinte. Locul pe care a fost așezat Joe Biden a fost probabil decis de factori care nu ar fi fost diferiți pentru niciun alt președinte. Acesta a fost așezat acolo pentru că nu are legături de sânge cu Regina, nu este monarh, iar SUA nu este membru al Commonwealth.

Potrivit unui grafic al locurilor publicat de presa britanică, ordinea a fost următoarea: familia Reginei, monarhii, liderii Commonwealth-ului și alți lideri mondiali. Trump l-a ironizat pe Biden postând o fotografie cu toți liderii mondiali la slujba de înmormântare, cu o săgeată roșie îndreptată spre Biden, care este în spate.

Reacția lui Donald Trump când l-a văzut pe președintele Joe Biden la înmormântarea Reginei Elisabeta/ businessinsider.com
Reacția lui Donald Trump când l-a văzut pe președintele Joe Biden la înmormântarea Reginei Elisabeta/ businessinsider.com

„Aceasta este ceea ce s-a întâmplat cu America în doar doi ani. Fără respect! Cu toate acestea, este un moment bun ca președintele nostru să-i cunoască pe liderii anumitor țări din Lumea a Treia. Dacă aș fi fost președinte, nu m-ar fi așezat acolo, iar țara noastră ar fi mult diferită față de cum este acum”, a scris Trump lângă imagine.

Citește și: America la răscruce. Top 10 cele mai rușinoase momente din istoria SUA, de la lagăre de concentrare la cele patru mari eșecuri ale perioadei postbelice

Joe Biden a fost singurul lider american care a participat la înmormântare. La înmormântare au fost invitați doar șefii de stat și partenerii lor și nu foștii lideri, pentru că altfel ar fi prea mulți invitați. Liderii din Noua Zeelandă și Canada, care sunt țări din Commonwealth, s-au așezat în fața lui Biden. Biden a fost așezat în același rând cu reprezentantul Chinei, iar Jill Biden a stat lângă președintele Elveției.

Te-ar putea interesa și