Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Jim Carrey a primit interdicție pe teritoriul Rusiei. Motivul pentru care a fost luată această decizie

Jim Carrey
Jim Carrey

Rusia a anunţat luni că interzice intrarea pe teritoriul său a 100 de canadieni, printre care actorul Jim Carrey şi mai mulţi jurnalişti, ca răspuns la sancțiunile Canadei care au vizat în octombrie jurnalişti şi actori ruși.

Această decizie a fost luată ca răspuns la „practica regimului premierului Justin Trudeau de a impune sancțiuni liderilor, politicienilor, parlamentarilor (…), jurnaliștilor şi personalităților culturale din Rusia”, a explicat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Citește și: Adevăruri ireale despre Rusia. Iată 36 de lucruri pe care probabil nu le știai

Printre cei care au primit interdicţie de intrare în Rusia se numără şi actorul şi comediantul Jim Carrey, în vârstă de 60 de ani. Pe listă figurează de asemenea jurnaliștii Paul Workman de la postul de televiziune CTV şi Margaret Evans de la CBC, Caroline Xavier, șefa Centrului de securitate pentru telecomunicații, precum şi mai multe personalități canadiene de origine ucraineană, potrivit Agerpres.

Moscova acuză aceste persoane de „implicare directă în promovarea unei politici agresive rusofobe”, se arată în comunicat. De la începutul ofensivei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, Canada a impus sancțiuni împotriva a peste 1.400 de persoane şi entități din Rusia, Belarus şi Ucraina, sau provenind din aceste țări.

Citește și: Vladimir Putin ar putea fi asasinat, dacă folosește arme nucleare. Un expert în securitate a dezvăluit cine are acest drept

În octombrie, Canada a impus sancțiuni mai multor jurnalişti şi mass-media din Rusia, precum şi actorilor considerați „complici în campania de dezinformare” din jurul conflictului din Ucraina

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite