Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Isteria anti-Covid a ajuns la un nivel de neimaginat. În Australia sunt omorâți câinii fără stăpân, pentru a-i împiedica pe oameni să iasă din case și să-i adopte

Isteria anti-Covid a ajuns la un nivel de neimaginat
Isteria anti-Covid a ajuns la un nivel de neimaginat

Tucker Carlson, gazda emisiunii Primetime Fox News, a criticat luni noaptea guvernele australian și al Noii Zeelande pentru inumanele politici anti-COVID-19. El a vorbit despre lockdown-ul la nivel național existent în aceste state și despre faptul că oamenii nu mai au voie să vorbească cu vecinii pentru a „preveni” răspândirea coronavirusului.

“Nu vorbi cu vecinii tăi, stai în bulă. Asta este Noua Zeelandă”, a spus Carlson. Și totuși aici este mai multă libertate decât în Australia. “În Australia, guvernul a implementat blocaje totale la nivel național și apoi a impus legea marțială pentru a aplica aceste blocaje. Care este justificarea pentru acest lucru?”, s-a întrebat el retoric. Carlson a explicat că guvernul australian și-a justificat blocajele tiranice după o medie de un deces și jumătate de coronavirus pe zi, într-o țară cu 25 de milioane de oameni.

“Într-un caz recent, care chiar spune totul, autoritățile au executat câini de salvare. Au împușcat câinii care trebuiau să ajungă în adăposturi, pentru a-i împiedica pe iubitorii australieni de câini să călătorească pentru a-i adopta”, a dezvăluit Carlson.

Citește și: Covid-19, cifre reale vs. cifre oficiale. Institutul Ron Paul demonstrează în 9 pași teoria că noul coronavirus este atât de letal cum îl prezintă autoritățile

Oricât de absurd ar părea situația este cât se poate de reală și a fost confirmată inclusiv de ziarul Sydeny Morning Herald. „Câțiva câini confiscați, care urmau să fie salvați de un adăpost au fost în schimb împușcați de către un consiliu rural din New South Wales, în interpretarea restricțiilor anti-COVID-19, alarmându-i pe activiștii de animale și determinând o anchetă guvernamentală”, a scris ziarul săptămâna aceasta.

„Consiliul din Bourke Shire, din nord-vestul statului, a ucis câinii pentru a-i împiedica pe voluntarii dintr-un adăpost pentru animale din Cobar să călătorească pentru a ridica animalele săptămâna trecută, potrivit biroului de administrație al consiliului”, a adăugat ziarul.

„Oficiul Local a fost informat de decizia consiliului de a da curs acestei acțiuni, pentru a-și proteja angajații și comunitatea, inclusiv populațiile aborigene vulnerabile, de riscul transmiterii COVID-19”, a confirmat și un purtător de cuvânt al agenției guvernamentale.

„Suntem profund îngrijorați și complet îngroziți de această ucidere a câinilor. Respingem total justificările inacceptabile ale consiliului, conform cărora această crimă a fost aparent făcută ca parte a unui plan sigur anti COVID”, a declarat Lisa Ryan, managerul regional al grupului pentru drepturile animalelor, Animal Liberation.

Citește și: Cum va arăta lumea post-covid. Experții au trasat direcția, 83% dintre oameni ar trebui să lucreze de acasă

Între timp, în țară situația a devenit foarte tensionată, iar oamenii au început să se revolte. Ciocniri violente au avut loc în weekend între poliția australiană și sute de protestatari anti-lockdown, la Melbourne şi Sydney. Poliția călare a folosit spray cu piper la Melbourne pentru a dispersa mulțimile care se îndreptau spre barajele forțelor de ordine, în timp ce grupuri mai mici de protestatari au fost împiedicate să se adune în Sydney de către un mare contingent al poliției antirevoltă. Poliția statului Victoria a promis să aplice amenzi de 5.000 de dolari australieni (3.600 dolari SUA) oricărui protestatar pe care l-ar putea identifica ca a luat parte.

În același timp, premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, îi atenționa pe locuitorii țării sale că ar trebui să se aștepte la noi cazuri de COVID-19, după ce a luat decizia de a impune un lockdown la nivel național în urma apariției zilele trecute a unui prim caz de origine locală, din ultimele șase luni.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite