Iată cum arată cea mai adâncă piscină din lume! Este un adevărat oraș subacvatic

Cea mai adâncă piscină din lume/ CNN
Cea mai adâncă piscină din lume/ CNN

Orașul Dubai a mai adăugat încă un obiectiv turistic cu care se poate mândri! A fost inaugurată cea mai adâncă piscină din lume, care are 60 de metri și arată ca un adevărat oraș subacvatic.

Cum arată cea mai adâncă piscină din lume. Intrarea se face pe bază de invitație

Noua atracție turistică din Dubai este deja pe listele celor care își doresc să încerce cele mai tari senzații în viață. A fost inaugurată cea mai adâncă piscină din lume, având 60 de metri adâncime, iar din imagini putem să spunem că este absolut spectaculoasă!

Chiar dacă pentru început va putea fi vizitată doar pe bază de invitație, în curând va fi deschisă și publicului larg în acest an.

Piscina poartă numele de Deep Dive Dubai și este plină cu 14 milioane de litri de apă, volumul a șase piscine olimpice. Aceasta este de cel puțin patru ori mai mare decât orice altă piscină de scufundări din lume, iar din acest motiv, Guinness i-a acordat titlul „Cea mai adâncă piscină pentru scufundări” pe 27 iunie, scrie Digi24.

Cea mai adâncă piscină din lume/ CNN

Scufundătorii pot explora apartamente scufundateși abandonate și pot juca biliard sub apă. Sistemele de iluminat și de sunet de ultimă generație au fost montate în interiorul piscinei pentru a crea diferite atmosfere. Piscina este, de asemenea, un studio de film subacvatic – cel mai mare de acest gen din regiune.

Deep Dive Dubai oferă cursuri atât pentru începători în scufundări, cât și pentru scafandri certificați. De asemenea, scafandrii pot explora singuri piscina și orașul subacvatic după un tur cu unul dintre ghizi, scrie Mediafax. Aproximativ 56 de camere au fost instalate în jurul piscinei pentru a asigura securitatea cufundătorilor. De asemenea, are cea mai avansată cameră hiperbarică din regiune, cu o capacitate de 12 persoane, pentru cazuri de urgență.

Temperatura apei este menținută la 30 de grade Celsius, o temperatură confortabilă pentru purtarea unui costum de scafandru sau a unui costum de baie.

Experții i-au sfătuit pe cei care vor dori să viziteze această piscină că dacă se vor scufunda timp de 24 de ore, să nu încerce să ajungă în vârful Burj al Khalifa, la peste 300 de metri altitudine. Diferența prea mare de presiune poate afecta sănătatea!

Will Smith a încercat experiența și s-a arătat mulțimit de aceasta

Celebrul actor Will Smith a fost printre primele persoane care au încercat experiența oferită de cea mai adâncă piscină din lume. Acesta a fost în Dubai zilele trecute și a postat pe contul său personal de Instagram un filmuleț în care le arată fanilor ce a văzut în Deep Dive Dubai.

Te-ar putea interesa și