Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Donald Trump a depus mărturie într-un proces de defăimare lansat în 2019. O jurnalistă l-a acuzat pe fostul preşedinte al Statelor Unite că a violat-o în anii 1990

Donald Trump/ Foto: history.com
Donald Trump/ Foto: history.com

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a depus mărturie într-un proces de defăimare lansat în 2019 de o fostă jurnalistă, E. Jean Carroll, care l-a acuzat pe fostul preşedinte al Statelor Unite c a violat-o în anii 1990.

Un judecător federal din Manhattan a respins pe 12 octombrie o cerere a lui Trump de a amâna declarația sa sub jurământ în faţa justiției americane, fostul şef de stat contestând sistematic de trei ani această defăimare. Judecătorul newyorkez, Lewis Kaplan, a decis că depozițiile lui Carroll, 78 de ani, şi a lui Trump, 76 de ani, trebuie să aibă loc vineri, 14 octombrie, respectiv miercuri, 19 octombrie, relatează ziare.com.

Citește și: Reacția lui Donald Trump când l-a văzut pe președintele Joe Biden la înmormântarea Reginei Elisabeta: „Dacă aș fi fost președinte, nu m-ar fi așezat acolo”

„Suntem mulţumiţi că, în numele clientei noastre E. Jean Carroll, am putut primi astăzi depoziția lui Donald Trump”, a indicat, într-un mesaj electronic adresat AFP, firma de avocatură Kaplan Hecker and Fink care o reprezintă pe E. Jean Carroll, fără alte comentarii.

Mărturia fostului preşedinte, care se poate face prin video între avocați şi justiția newyorkeză, a avut loc de la reședința Mar-a-Lago din Florida, potrivit The New York Times. Nu se ştie dacă Carroll a depus mărturie vinerea trecută.

E. Jean Carroll, fostă editorialistă la revista Elle, l-a atacat pe Donald Trump în civil, în noiembrie 2019, la New York. Ea l-a acuzat că a defăimat-o pentru că a considerat drept o „minciună completă”, în iunie 2019, acuzațiile sale de viol într-o cabină de probă dintr-un mare magazin din New York, la mijlocul anilor 1990. Preşedintele republican, pe atunci în exerciţiu (2017-2021), a afirmat că nu a întâlnit-o niciodată şi că ea „nu este genul lui de femeie”.

Citește și: Un bărbat care îl credea pe Donald Trump Dumnezeu a refuzat să mai mănânce după ce președintele SUA s-a infectat cu Covid. După nouă zile, acesta a murit de epuizare și de foame

Procesul a fost întârziat de bătălii procedurale, în special pentru a ști dacă Donald Trump ar trebui să fie reprezentat de guvernul american, pentru că era preşedinte în momentul declarațiilor incriminatorii.

Avocații fostului preşedinte au afirmat întotdeauna că Trump este protejat de imunitate, în special pentru afirmații defăimătoare pe care le-ar fi făcut în timpul mandatului.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite