Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Doliu pentru Red Bull. Fondatorul companiei, Dietrich Mateschitz, a încetat din viaţă la 78 de ani

Dietrich Mateschitz
Dietrich Mateschitz

Miliardarul austriac Dietrich Mateschitz, fondatorul companiei de băuturi energizante Red Bull, a încetat din viaţă la vârsta de 78 de ani, a anunțat sâmbătă seară într-un comunicat compania.

Născut pe 20 mai 1944, Dietrich Mateschitz a lansat binecunoscuta băutură energizantă Red Bull în 1987, după ce descoperise preparatul la barul unui hotel din Hong Kong. Potrivit agenţiei austriece APA, acesta a murit de cancer.

„Vă anunțăm că Dietrich Mateschitz a încetat astăzi din viaţă”, a scris conducerea într-un e-mail către angajaţi în care este exprimată „tristeţea” şi „recunoştinţa pentru ceea ce a realizat” fondatorul Red Bull.

Citește și: Red Bull Romaniacs. Cel mai dificil raliu Hard Enduro din lume s-a încheiat la Sibiu. Adrenalină și suspans total

Această personalitate timidă a fost considerată în 2022 de revista Forbes drept cel mai bogat austriac, cu o avere estimată la 27,4 miliarde de euro. Antreprenorul a pariat pe sponsorizarea sportivă pentru a nu depinde doar de veniturile generate de băutura sa energizantă, dar şi pentru o expunere de ne-egalat, relatează Agerpres. În treizeci de ani, compania sa a devenit un partener esențial al sportului mondial, de la sporturi extreme până la Formula One şi fotbal.

Christian Horner, şeful echipei Red Bull Formula One, a reacţionat imediat la aflarea veştii din Austin (Texas) unde duminică are loc Marele Premiu al Statelor Unite. „Este foarte, foarte trist, ce om grozav. A fost unic în felul lui. Ceea ce a realizat şi ceea ce a făcut pentru atât de mulţi oameni din întreaga lume este de ne-egalat”, a declarat acesta presei. „Mulţi dintre noi trebuie să îi fim recunoscători pentru oportunitățile pe care le-a oferit, viziunea pe care a avut-o, forţa de caracter. Şi pentru că nu i-a fost niciodată teamă să îşi urmeze visele şi să le realizeze”, a adăugat Horner.

Citește și: Vacanță cu senzații tari, pentru curajoşi. Ce alegi vara asta, rafting pe Lună Plină sau tabăra de supraviețuire? Cinci sugestii de luat în seamă

CEO-ul Formula One, Stefano Domenicali, s-a declarat „profund întristat” şi a adus omagiu „unui membru foarte respectat şi foarte iubit al familiei Formula 1”. „A fost un antreprenor vizionar incredibil şi un om care a ajutat la transformarea sportului nostru şi la crearea celebrei mărci Red Bull”, a spus el.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite