Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Activiștii au luat cu asalt restaurantul lui Gordon Ramsay, supărați pe fripturile acestuia. Cer mâncare din plante pentru toată lumea

Gordon Ramsay
Gordon Ramsay

Restaurantul lui Gordon Ramsay a fost luat cu asalt de mai multe persoane vegane. Acestea au cerut mâncare din plante pentru toți oamenii, fiind supărați pe fripturile bucătarului celebru.

Activişti ai grupării Animal Rebellion, o mişcare care susţine alimentația pe bază de plante, a ocupat sâmbătă seară la Londra un restaurant de trei stele Michelin deţinut de bucătarul Gordon Ramsay, informează AFP.

Citește și: Regele Charles interzice servirea de foie gras în toate reședințele regale britanice. Care este motivul suveranului

Activiștii, 14 la număr potrivit Animal Rebellion, s-au instalat la mesele rezervate clienților şi au fluturat ”meniuri fictive” în care era marcat impactul asupra mediului al alimentelor oferite de restaurant, a explicat grupul într-un comunicat. „Printre felurile de mâncare regăsim carne de vită şi friptură, care au cea mai mare amprentă de carbon şi care utilizează cele mai multe terenuri” pentru creşterea animalelor, a criticat Animal Rebellion.

Restaurantul a trebuit să-şi închidă porțile mai devreme sâmbătă seară după ce militanții au refuzat să-şi părăsească locurile. Este ”exemplul perfect” de inegalitate în Regatul Unit, a avertizat Lucia Alexander, o infirmieră în vârstă de 39 de ani care a participat la protestul din restaurant, potrivit stirileprotv.ro.

„În timp ce Gordon Ramsay serveşte feluri de mâncare care costă cel puţin 155 de lire sterline (178 de euro) de persoană, peste două milioane de persoane depind de băncile alimentare din cauza crizei costului vieţii. În locul profiturilor colosale obţinute de restaurante în detrimentul animalelor, muncitorilor şi climei, am putea hrăni întreaga omenire susținând agricultorii şi pescarii în tranziția spre un sistem alimentar pe bază de plante”, a mai spus ea.

Citește și: Am creat un mediu care ne ucide copiii și ne sărăcește. Fiecare bucureștean pierde anual în jur de 3.000 de euro, din cauza poluării

O purtătoare de cuvânt a restaurantului a criticat acțiunea ca fiind ”profund lipsită de respect”.

”Fiecare are dreptul la opiniile şi credințele sale”, a declarat ea. ”Cu toate acestea, pătrunderea cu forţa într-un restaurant, deranjarea personalului care muncește din greu şi a strica seara clienților care au aşteptat luni bune pentru a obține o rezervare este incredibil de inadecvat”, a criticat ea.

Te-ar putea interesa și