Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Valurile de căldură nu s-au terminat. Temperaturile ridicate din California ar putea duce la întreruperi de curent

Temperaturile ridicate din California ar putea duce la întreruperi de curent/ Freepik
Temperaturile ridicate din California ar putea duce la întreruperi de curent/ Freepik

Deși de aflăm la deja la începutul lunii septemebrie, se pare că valurile de căldură nu s-au încheiat. California încă se confruntă cu această problemă, iar experții susțin că temperaturile ridicate din această regiune ar putea provoca întreruperi de curent.

California se confruntă cu un val de căldură prelungit la finalul verii, temperaturile estimate ajungând până la 46 de grade Celsius în unele părți, potrivit Serviciului Național de Meteorologie (NWS).

„Se așteaptă un val de căldură cu impact, de lungă durată. Căldura puternică va afecta coasta și văile câteva luni bune. Încercați să rămâneți hidratați și să vă protejați cât mai mult posibil dacă aveți planuri în aer liber”, a transmis biroul Serviciului Național de Meteorologie din San Diego.

Potrivit NWS, sunt așteptate condiții „periculoase de calde” cu temperaturi de vârf între 35 și 44 de grade Celsius, și pot ajunge chiar și la 46 grade Celsius. În Los Angeles, temperaturile ar putea ajunge la 44 de grade Celsius în zilele ce urmează, relatează Newsweek.

Aceste prognoze meteo l-au determinat pe operatorul rețelei electrice din California să transmită avertizări cu privire la faptul că rezidenții vor trebui probabil să economisească energia în această perioadă, pentru a evita întreruperile de curent.

Operatorul de Sistem Independent din California (CAISO) a emis un ordin care restricționează operațiunile de întreținere din 31 august până pe 6 septembrie pentru a se asigura că toate generatoarele și liniile de transport sunt în funcțiune. Acesta a spus că sarcina maximă pentru electricitate este de așteptat să depășească 48.000 de megawați în această perioadă.

„Dacă condițiile meteorologice sau de rețea se înrăutățesc, ISO poate emite o serie de notificări de urgență pentru a accesa resurse suplimentare și pentru a pregăti participanții de pe piață și publicul pentru un potențial deficit de energie și necesitatea de a economisi energie”, au transmis reprezentanții CAISO într-un comunicat de presă.

În timpul unei astfel de alerte, cetățenii vor fi îndemnați să reducă consumul de energie între orele 16:00 și ora 21.00 când sistemul este cel mai stresat.

„Primele trei acțiuni de conservare sunt setarea termostatelor la maxim 24 de grade, stingerea luminilor inutile, evitarea folosirii electrocasnicelor mari și a încărcării vehiculelor electrice. Scăderea consumului de energie electrică în acest timp va ușura presiunea asupra sistemului și va preveni măsuri mai drastice, inclusiv întreruperile de curent prin rotație”, a spus operatorul rețelei.

De asemenea, condițiile toride sunt susceptibile să producă niveluri nesănătoase de smog în zonele interioare ale bazinului aerian de pe coasta de Sud, a avertizat Districtul de Management al Calității Aerului de pe coasta de sud (AQMD). „Temperaturile ridicate cresc emisiile de substanțe chimice care duc la degradarea stratului de ozon. Acest val de căldură intensă va cauza probabil niveluri neobișnuit de ridicate și persistente de poluare”, a transmis AQMD.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite