Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo weekend 3-4 septembrie 2022. Cum va fi vremea în acest sfârșit de săptămână

Prognoză meteo weekend 3-4 septembrie 2022/ Pexels
Prognoză meteo weekend 3-4 septembrie 2022/ Pexels

Prognoză meteo weekend 3-4 septembrie 2022. Potrivit meteorologilor, zilele acestea valorile termice vor fi în scădere față de săptămâna precedentă și vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Prognoză meteo weekend 3-4 septembrie 2022 în țară

Sâmbătă, 3 septembrie, în vest și în sud-vest, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această dată, în schimb în restul țării vremea va fi mult mai rece decât în mod normal la începutul lunii septembrie, potrivit ANM. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în regiunile sud-estice și temporare în restul teritoriului. În cursul zilei, va ploua pe arii extinse în Dobrogea și în Bărăgan unde se vor semnala și descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor fi însemnate, pe alocuri la munte, în Moldova și restul Munteniei și pe spații mici în celelalte zone. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-estul teritoriului, cu viteze mai mari pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat; minimele termice vor fi cuprinse între 5 grade în depresiunile intramontane și 15 grade în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse, mai ales în a doua parte a nopții, se va forma ceață.

Duminică, 4 septembrie, vremea se va încălzi în toată țara, chiar semnificativ în jumătatea de est, astfel că în majoritatea zonelor valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi slabe pe arii restrânse la munte și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral și în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 – 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 16 grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Pe alocuri, dimineața și noaptea, va fi ceață, relatează stirileprotv.ro.

Prognoză meteo weekend 3-4 septembrie 2022 în București

Sâmbătă, în Capitală, vremea va deveni mult mai rece decât în mod obișnuit la începutul lunii septembrie. Cerul va fi mai mult noros pe timpul zilei când trecător va ploua slab, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de de 11 – 13 grade. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

În schimb, duminică, vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi, însă dimineața și noaptea vor fi răcoroase. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 13 – 14 grade, mai scăzută în zona periurbană unde vor fi condiții de ceață.

Prognoză meteo weekend 3-4 septembrie 2022 la munte și la mare

La munte, vremea va fi în continuare mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporare sâmbătă și, mai ales în timpul zilei, pe arii restrânse va mai ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice nu vor varia semnificativ comparativ cu ziua anterioară.

Duminică vremea se va încălzi în zona montană. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Munții Banatului. Valorile termice vor crește față de intervalul precedent în majoritatea masivelor.

Pe litoral, vremea se va răci în acest weekend, față de intervalul precedent, astfel că temperaturile maxime vor fi de 18 – 21 de grade, iar cele minime vor fi de 12 – 14 grade. Cerul va avea înnorări accentuate și, în special ziua, temporar va ploua și sub formă de aversă. Izolat, cantitățile vor fi mai însemnate cantitativ. Vântul va sufla moderat, cu intensificări moderate în prima parte a intervalului (rafale, în general 55 – 65km/h), apoi va slăbi în intensitate. Temperatura apei mării va avea valori de 22 – 24 de grade.

Duminică vremea se va ameliora ca aspect, dar se va menține rece, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 21 și 23 de grade, iar cele minime de 15 – 17 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura apei mării va avea valori de 22 – 24 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite