Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo weekend 27-28 august 2022. Zilele acestea ne confruntăm cu un val uriaș de căldură

Prognoză meteo weekend 27-28 august 2022/ Freepik
Prognoză meteo weekend 27-28 august 2022/ Freepik

Prognoză meteo weekend 27-28 august 2022. În acestea zile, vreme se arată extrem de călduroasă, iar Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis Cod Galben de val de căldură. 

Prognoză meteo weekend 27-28 august 2022 în toată țara

În acest weekend, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării. Pe arii restrânse în zonele de câmpie va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, anunță ANM.

De asemenea, la începutul săptămânii, valul de căldură se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul țării, au mai precizat meteorologii.

Prognoză meteo weekend 27-28 august 2022 în București

În Bucureşti, sâmbătă o luăm de la capăt. Soarele încălzeşte rapid atmosfera, se ating 35 de grade, la umbră şi disconfortul termic se menţine ridicat. Căldură mare avem şi duminică, foarte puţini nori şi o amiază caniculară, cu aer greu de respirat. Luni, aproape nici o schimbare: vreme foarte caldă, multă zăpușeala, caniculă şi 35 de grade, la umbră. Şi nopțile rămân destul de calde, cu minime, de 18-19 grade.

Prognoză meteo weekend 27-28 august 2022 la munte și la mare

La munte, sâmbătă ar putea apărea ceva condiții de ploaie, dar în ansamblu avem vreme frumoasă şi temperaturi agreabile. Pe vai şi în depresiuni, dimineața, e posibil să fie ceață. Duminică se mai încălzeşte puţin, însă în a doua parte a zilei apar averse destul de consistente în Carpații Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

Luni, instabilitatea creşte după prânz şi o să plouă în majoritatea masivelor. Vor fi averse, cu tunete, fulgere, poate şi grindina şi se pot strânge cantităţi mari de apă. Temperaturile scad uşor.

La mare, sâmbătă, încă o zi caldă, cu disconfort termic ridicat şi până la 30 de grade prin staţiuni. Vântul mai are unele intensificări, iar în a doua parte a zilei s-ar putea să vină o ploaie de scurtă durată. Duminică se înseninează şi se încălzeşte foarte tare. Temperaturile urcă până la 33 de grade şi atmosfera devine înăbușitoare. Luni, tot vreme exagerat de caldă, stres termic ridicat şi peste 30 de grade pe plajă. Cerul rămâne senin, briza-activă, iar apa mării are 27 de grade.

Te-ar putea interesa și