Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo miercuri, 31 august 2022. Cum va fi vremea astăzi

Prognoză meteo miercuri, 31 august 2022/ Freepik
Prognoză meteo miercuri, 31 august 2022/ Freepik

Prognoză meteo miercuri, 31 august 2022. Instabilitatea atmosferică va pune stăpânire pe zonele montane și submontane, în sud-vest și în centru, apoi local în sudul țării, unde se vor înregistra ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Prognoză meteo miercuri, 31 august 2022 în țară

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru miercuri, 31 august 2022. Valorile termice se vor menține normale pentru această perioadă a anului în sud-vest, în centru și în nord-estul țării. De altfel, instabilitatea atmosferică se va resimți în aceste zone. Vor exista ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat va cădea și grindină în zonele montane și submontane, în sud-vest și în centru, apoi local în sudul țării. ANM anunță vijelii în sud-est. În plus, se vor strânge cantități însemnate de apă pe alocuri.

Cerul se va menține variabil, cu unele înnorări în timpul ploilor. Vremea călduroasă nu va pleca din sud-estul României, unde disconfortul termic va fi accentuat.

Temperaturile maxime se vor situa între 23 și 33 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor încadra între 11 și 18 grade Celsius. Vor exista condiții de ceață spre dimineață, potrivit ANM.

Prognoză meteo miercuri, 31 august 2022 în București

În Capitală, vremea va rămâne călduroasă, iar disconfortul termic se va menține ridicat. De asemenea, instabilitatea atmosferică se va accentua pe parcursul zilei, motiv pentru care vor apărea ploi, descărcări electrice, vijelii, grindină și intensificări ale vântului după-amiază.

Cerul se va menține variabil, cu înnorări în a doua parte a zilei. Temperaturile maxime vor fi situate între 30 și 32 de grade Celsius, iar valorile minime vor atinge 15 – 17 grade Celsius.

Prognoză meteo miercuri, 31 august 2022 la munte și la mare

La munte găsim atmosferă instabilă și se mai răcorește puțin. Vin alte ploi zgomotoase, destul de abundente și e posibil să cadă grindină. Doar în masivele vestice se mai îndreaptă vremea.

Pe litoral mai prindem o zi însorită și caldă, dar la noapte o să plouă și aici. Temperaturile urcă până la 30-31 de grade și disconfortul termic se menține ridicat. Temperatura apei mării are în jur de 25-26 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite