Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo luni, 24 octombrie 2022. Cum va fi vremea la începutul săptămânii

Prognoză meteo luni, 24 octombrie 2022/ Pixabay
Prognoză meteo luni, 24 octombrie 2022/ Pixabay

Prognoză meteo luni, 24 octombrie 2022. Săptămâna începe cu soare și vreme bună în cea mai mare parte a țării. Atmosfera devine deosebit de caldă în sud și în sud-vest, pe unde se ating 27 de grade, în timp ce în depresiuni vor fi 17 grade.

Prognoză meteo luni, 24 octombrie 2022 în țară

În Dobrogea și în Bărăgan urmează o zi superbă de toamnă, cu cer senin în unele zone și temperaturi între 20 și 24 de grade. În Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim vreme frumoasă și caldă. Norii vin și trec, iar temperaturile rămân la valori similare cu cele de duminică.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se mai încălzește și avem maxime între 19 și 21 de grade, valori ridicate pentru acest moment al anului. Doar în zona Bucovinei și la munte vor fi ceva înnorări, dar ploile apar după lăsarea nopții. Temperaturile cresc și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Pe-aici, însă nu prea vedem soarele, iar la noapte vin averse consistente, care vor lăsa în urmă peste 15 litri de apă pe metru pătrat în zona Maramureșului.

Citește și: Cum va fi vremea iarna aceasta. Meteorologii au făcut primele estimări cu privire la prognoza meteo

Un aer mai cald pătrunde și în vestul țării. Temperaturile câștigă 8-9 grade față de duminică și luni ajung la 25, poate chiar 27 de grade în sudul Banatului. În ansamblu se anunță o zi foarte plăcută, însă la noapte, în Crișana și la munte, se adună norii și o să plouă. În Transilvania e frig acum, dimineață, mai ales în depresiuni. Soarele încălzește rapid atmosfera și, după prânz, vor fi 17 grade la Miercurea Ciuc și 22 de grade pe la Alba Iulia. Vântul are unele răbufniri în zona înaltă de munte, potrivit stirileprotv.ro.

În Oltenia urmează o zi foarte plăcută și mai caldă decât duminică, cu mult soare și câțiva nori inofensivi. Amiaza ne aduce până la 25, poate chiar 27 de grade în termometre, valori mai potrivite pentru sfârșitul verii. În ținuturile sudice avem cer senin complet. Vântul adie plăcut și se mai încălzește față de ziua trecută, iar în Lunca Dunării maximele ajung la 27 de grade. La noapte, în zonele joase apare ceață.

Prognoză meteo luni, 24 octombrie 2022 în București

În Capitală, temperatura scade puțin, dar atmosfera se menține frumoasă și caldă. La amiază vor fi 23 de grade, în condiții de cer senin și vânt domol. La noapte se încălzește și minimele ating nouă grade la periferie și 11 grade în centrul orașului.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

Prognoză meteo luni, 24 octombrie 2022 la munte

La munte se face mai cald decât duminică și o să avem soare și vreme bună în majoritatea masivelor. Vântul suflă mai tare pe creste, iar la noapte, norii se înmulțesc în Occidentali și în nordul Orientalilor, pe unde vin averse consistente.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite