Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo astăzi, 30 august 2022. Cum va fi vremea în toată țară

Prognoză meteo astăzi, 30 august 2022/ Freepik
Prognoză meteo astăzi, 30 august 2022/ Freepik

Prognoză meteo 30 august 2022. Astăzi, vremea e va menține caniculară în Muntenia, Dobrogea şi în jumătatea de sud a Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Prognoză meteo astăzi, 30 august 2022, în țară

Potrivit ANM, temperaturile vor fi ridicate în Muntenia, Dobrogea şi în jumătatea de sud a Moldovei, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, instabilitatea atmosferică își va face apariția în sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, unde se vor înregistra precipitații însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local vor exista cantități de apă însemnate, pe arii restrânse peste 30 – 40 l/mp. De asemenea, izolat vor fi condiții de grindină. Cerul se va menține variabil, cu înnorări în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 37 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între 13 și 22 de grade Celsius.

Prognoză meteo astăzi, 30 august 2022, în București

Vremea în București rămâne călduroasă, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul se va menține variabil, mai puțin spre seară și noaptea, când vor exista unele înnorări de scurtă durată.

Vor fi condiții e ploaie de scurtă durată seară și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 34 – 36 grade Celsius, iar temperaturile minime vor atinge 17 – 20 de grade Celsius.

Prognoză meteo astăzi, 30 august 2022, la munte și la mare

La munte prindem vreme instabila, iar temperaturile din stațiuni scad puțin. În majoritatea masivelor apar averse însoțite de descărcări electrice și grindina și se vor strânge peste 40 de litri de apa pe metru patrat.

În schimb, pe litoral căldură va fi de-a dreptul sufocanta. Pe plaja maximele ating 33 de grade, soarele dogorește toată ziua și nici vântul nu prea ne ajuta să ne răcorim. Temperatura apei mării va ajunge în jur de 26 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite