Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 30 septembrie 2022. Vremea va fi caldă pentru această dată

Prognoză meteo 30 septembrie 2022/ Unsplash
Prognoză meteo 30 septembrie 2022/ Unsplash

Prognoză meteo 30 septembrie 2022. Vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă în sud-est.

Prognoză meteo 30 septembrie 2022 în țară

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei, când vor fi averse și descărcări electrice, în Maramureș și Crișana, local în Banat, Transilvania, precum și în zonele de munte, iar pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp.

Citește și: Valurile de căldură nu s-au terminat. Temperaturile ridicate din California ar putea duce la întreruperi de curent

Vântul va prezenta intensificări la munte, în special la altitudini mari, unde rafalele vor atinge 60 – 80 km/h, temporar și în vestul și estul teritoriului, iar de scurtă durată și asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în Maramureș și 30 de grade, izolat în Muntenia și partea continentală a Dobrogei.

Prognoză meteo 30 septembrie 2022 în București

În Capitală, vremea va fi frumoasă și se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Astăzi, vom avem o atmosferă de vară, cu 30 de grade în termometre. Cerul va fi mai mult senin și nici vântul nu pune probleme.

Citește și: De ce nu ar trebui să mănânci niciodată sparanghel pe căldură. Smoothie-urile sunt la fel de periculoase

Prognoză meteo 30 septembrie 2022 la munte

La munte, vremea va fi caldă, dar instabilitatea atmosferică va fi ușor ridicată și vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, local averse și descărcări electrice îndeosebi în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși izolat 15 – 25 l/mp și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă (rafale de peste 60 – 70 km/h la altitudini de peste 1800 m), dar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite