ADVERTISEMENT

Prognoza meteo 3 octombrie 2022. Vremea începe să se răcească în cea mai mare parte a țării

Prognoza meteo 3 octombrie 2022/ Freepik
Prognoza meteo 3 octombrie 2022/ Freepik

Prognoza meteo 3 octombrie 2022. Luni atmosfera devine rece în majoritatea regiunilor mai puţin în sud şi în sud-est pe unde se vor mai atinge 23 de grade.

Prognoza meteo 3 octombrie 2022 în țară

În Dobrogea şi Bărăgan nu prea zărim soarele şi vin câteva serii de averse cu tunete şi fulgere. Se mai răcește puţin şi maximele se opresc la 22 de grade. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei temperaturile se mențin la valori normale pentru începutul lunii octombrie şi vor fi 22, poate 23 de grade. Norii se înmulțesc şi o să plouă din când în când.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina vremea devine rece şi maximele nu trec de 19 grade. Se adună norii şi vor fi perioade cu averse însoțite de fenomene electrice, iar în zona montană înaltă o să ningă sau o să cadă lapovița.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureș o să plouă zgomotos şi se pot strânge cantităţi însemnate de apă, îndeosebi în regiunile montane. Temperaturile mai scad puţin şi, la amiază, vor fi cel mult 16 grade. În vestul țării aversele apar pe spații mai mici şi vor fi mai abundente în zonele montane. În rest vedem puţin şi soarele, dar atmosfera se răcește uşor şi avem maxime de la 15 la 18 grade.

Citește și: Valurile de căldură nu s-au terminat. Temperaturile ridicate din California ar putea duce la întreruperi de curent

În Transilvania se anunţă o zi rece şi destul de mohorâtă, cu înnorări persistente şi câteva reprize de ploi zdravene. La munte se vor acumula peste 30 de litri de apă pe metru pătrat, iar la altitudini mari vor fi ninsori şi lapoviță, potrivit ANM.

În schimb, în Oltenia urmează o zi frumoasă, cu soare în cea mai mare parte a zilei. Vântul continuă să agite atmosfera, dar cu viteze mai mici ca duminică şi maximele se opresc la 20 – 21 de grade. În ţinuturile sudice vor fi ceva înnorări şi nu e exclus să vină o aversă, două. Nu lipsesc perioadele cu soare, dar se răcește uşor şi se vor înregistra 23 de grade în Lunca Dunării.

Prognoza meteo 3 octombrie 2022 în București

În Bucureşti se adună câțiva nori de ploaie, dar se mai domolește vântul. Temperatura scade şi ajunge la 23 de grade – o valoare potrivită momentului. La noapte se face mai răcoare faţă de noaptea trecută şi vor fi doar 6 grade.

Citește și: De ce nu ar trebui să mănânci niciodată sparanghel pe căldură. Smoothie-urile sunt la fel de periculoase

Prognoza meteo 3 octombrie 2022 la munte

La munte prindem scurte momente cu soare, dar se mai răcește puţin. Ploile vin pe arii extinse şi se vor acumula 30 de litri de apă pe metru pătrat. La altitudini mari o să ningă sau o să cadă lapovița şi tot pe-acolo vântul mai are unele intensificări.

Te-ar putea interesa și