ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 28 octombrie 2022. Vremea de vineri va aduce vreme bună în cea mai mare parte a țării

Prognoză meteo 28 octombrie 2022/ Pixabay
Prognoză meteo 28 octombrie 2022/ Pixabay

Prognoză meteo 28 octombrie 2022. Se face din nou mai cald decât ar trebui. Maximele pleacă de la 14-15 grade în depresiuni și ajung pe la 23 de grade în Lunca Dunării.

Prognoză meteo 28 octombrie 2022 în țară

În Dobrogea și Bărăgan vom avea vreme frumoasă, foarte puțini nori și temperaturi peste limitele normale. Vor fi 20-21 de grade prin Bărăgan și 17-18 grade pe litoral și în Deltă. În Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera se menține însorită toată ziua, vântul adie plăcut și temperaturile urcă până la 20 de grade. Asta înseamnă cu vreo cinci grade mai mult decât ar trebui să fie la final de octombrie.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina sunt ceva înnorări și condiții de ceață la începutul zilei. Apoi, soarele încălzește treptat atmosfera și maximele depășesc valorile obișnuite și ajung pe la 19-20 de grade.

Citește și: Cum va fi vremea iarna aceasta. Meteorologii au făcut primele estimări cu privire la prognoza meteo

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem o dimineață cam neplăcută și asta din cauza ceții, care poate să dureze câteva ore. Apoi, prindem vreme frumoasă și mai caldă decât fi normal, cu maxime de 17-18 grade. Și în vestul țării avem o zi plăcută, însorită, dar după ce se risipește ceața din zonele joase. Amiaza ne-aduce temperaturi agreabile, până la 20 de grade și un vânt destul de liniștit, potrivit ANM.

În Transilvania este cam frig la începutul zilei, mai ales în depresiuni, pe unde s-a lăsat din nou ceața. Atmosfera se încălzește, însă după prânz. Temperaturile ajung pe la 17-18 grade și asta înseamnă o vreme caldă pentru acest moment al anului. În Oltenia o să fie și mai bine. Ne așteaptă amiază foarte plăcută, cu cer mai mult senin și 22-23 de grade în termometre.

Prognoză meteo 28 octombrie 2022 în București

În Capitală, vineri continuă vremea frumoasă. Nu prea zărim norii, vântul rămâne domol, iar temperaturile scad ușor față de ziua trecută. Chiar și așa, va fi mai cald decât ar trebui și se vor atinge 21 de grade. Se mai răcește un pic și pe timpul nopții: vor fi opt grade în centru și vreo cinci grade la periferie.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

Prognoză meteo 28 octombrie 2022 la munte

Toamnă blândă avem și în zonele de munte, soare, câțiva nori și temperaturi peste mediile perioadei. Nici vântul nu exagerează, însă dimineață va fi destul de rece, iar pe văi și în depresiuni s-ar putea să apară ceața.

Te-ar putea interesa și