Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 27 octombrie 2022. Temperaturile mai pierd vreo 2 grade în sudul României, dar atmosfera se menține caldă

Prognoză meteo 27 octombrie 2022/ Pixabay
Prognoză meteo 27 octombrie 2022/ Pixabay

Prognoză meteo 27 octombrie 2022. Joi temperaturile mai pierd vreo 2 grade în sudul României, dar atmosfera se menține caldă.

Prognoză meteo 27 octombrie 2022 în țară

Dimineața o să fie ceață în zonele joase, dar amiaza ne aduce soare și vreme bună peste tot. Maximele pleacă de la 15 grade în depresiuni și ajung la 23 de grade în Lunca Dunării. În Dobrogea și în Bărăgan, norii apar destul de rar și temperaturile se mențin la valori mai mari decât cele normale pentru această perioadă. Vor fi 19 grade pe litoral și până la 22 de grade în Bărăgan.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim vreme frumoasă și caldă pentru data din calendar. Norii apar destul de rar și, la amiază, termometrele vor indica 20-21 de grade. În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem tot o zi de toamnă blândă. Domină atmosfera însorită, nici vântul nu prea se simte, iar maximele se încadrează între 16 grade la Suceava și 19 grade în zona Bacăului.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș norii se înmulțesc pe parcursul zilei, dar nu sunt semne de ploaie. Sunt și ceva condiții de ceață în primele ore, iar temperaturile se opresc la 19 grade pe la Satu Mare. În ținuturile vestice, dimineața, s-a lăsat ceața în zonele joase. În regiunea Crișanei se mai adună norii, dar nu o să plouă. În rest, după ce se ridică ceața matinală, soarele încălzește atmosfera și, la amiază, în Banat maximele ajung la 21 de grade.

Citește și: Cum va fi vremea iarna aceasta. Meteorologii au făcut primele estimări cu privire la prognoza meteo

În Transilvania avem o dimineață cam friguroasă în depresiuni, pe unde minimele au atins pragul înghețului. Tot acum, în primele ore, s-a format ceața și nu e exclus să cadă burniță, așa că mare atenție daca plecați la drum cu mașina. Mai târziu se arată și soarele printre nori, iar temperaturile ating 20 de grade în vestul provinciei, pe la Alba Iulia. În Oltenia continuă vremea frumoasă. Avem soare în cea mai mare parte a zilei și atmosfera devine foarte plăcută la orele prânzului, când se vor atinge 21-22 de grade, valori ridicate pentru acest moment al anului.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice. Norii apar destul de rar, vântul adie plăcut și temperaturile trec de 20 de grade în toată provincia. Cel mai cald va fi în Lunca Dunării, pe unde maximele ajung la 23 de grade.

Prognoză meteo 27 octombrie 2022 în București

În Capitală valorile termice continuă să scadă, dar atmosfera se menține frumoasă și caldă pentru aceasta perioadă. La amiază se vor înregistra 22 de grade, în condiții de cer mai mult senin și vânt domol. Noaptea ne aduce vreme bună și minime de 9 grade în centrul orașului și 6 grade la periferie, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

Prognoză meteo 27 octombrie 2022 la munte

La munte urmează o zi superbă, cu soare generos în majoritatea masivelor. Nici vântul nu prea se simte, iar temperaturile rămân la valori similare cu cele de miercuri, așa că vom avea, în continuare, o vreme caldă pentru acest moment al anului.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite