Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 26 octombrie 2022. Vremea este în continuare caldă

Prognoză meteo 26 octombrie 2022/ Pixabay
Prognoză meteo 26 octombrie 2022/ Pixabay

Prognoză meteo 26 octombrie 2022. Astăzi vor fi înnorări și averse în jumătatea nordică a țării, soare și atmosferă de vară în sud. Maximele pleacă de la 16 grade în Bucovina și ajung la 28 de grade în Lunca Dunării.

Prognoză meteo 26 octombrie 2022 în țără

În Dobrogea și în Bărăgan va fi soare, vreme bună și se face mult mai cald decât ar fi normal. Temperaturile urca până la 27-28 de grade în zona Bărăganului, iar vântul devine ceva mai insistent. În Moldova sudică și în nordul Munteniei avem vreme frumoasă, un pic de vânt și temperaturi în creștere față de ziua trecută. O să fie neobișnuit de cald pentru această perioadă și se vor atinge 25-26 de grade, cu vreo 10 grade mai mult decât ar trebui.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, cerul se umple de nori, o să plouă și se pot strânge cantități mai însemnate de apă. Temperaturile ajung însă la valori ridicate, de 25 de grade. Doar prin Bucovina va fi mai răcoare și se vor înregistra 16 grade.

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș avem o zi destul de neplăcută, cu cer noros și multe ploi. Temperaturile depășesc valorile normale, dar nu reușesc să treacă de 20 de grade. O să plouă și pe timpul nopții, când se vor înregistra 9-10 grade.

Citește și: Cum va fi vremea iarna aceasta. Meteorologii au făcut primele estimări cu privire la prognoza meteo

În ținuturile vestice găsim vreme schimbătoare și câteva reprize de ploaie în unele zone. Marți s-au atins 24-25 de grade. Miercuri, maximele se opresc pe la 21 de grade-dar și acestea sunt valori peste mediile perioadei.

În Transilvania se face destul de cald. Temperaturile ajung pe la 22 de grade, însă avem o zi mohorâtă, cu averse, poate și descărcări electrice. Cantitățile de apă pot depăși 15 litri pe metru pătrat, iar vântul prinde putere în zonele de munte. În schimb, în Oltenia continuă vremea frumoasă și se face mai cald decât marți. Se ating 26, poate 27 de grade, norii apar destul de rar și atmosfera devine foarte plăcută la orele prânzului.

Și în ținuturile sudice o să fie nefiresc de cald pentru acest moment al anului și temperaturile vor urca până la 28 de grade în Lunca Dunării. La noapte apar ceva înnorări, dar nu sunt semne de ploaie și se face mai cald decât în nopatea trecută.

Prognoză meteo 26 octombrie 2022 în București

În Capitală se încălzește simțitor. O să avem o zi însorită și o amiază de vară, cu un pic de vânt și 27 de grade în termometre. Acum ar trebui să fie 15-16 grade. Peste noapte se mai adună norii, dar nu o să plouă și minima ajunge pe la 12-13 grade.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

Prognoză meteo 26 octombrie 2022 în țară

Vreme caldă găsim și în zonele de munte, însă ploile cuprind majoritatea masivelor. Vorbim despre averse care pot lăsa în urmă 15 litri de apă pe metru pătrat. Este posibil să apară și descărcări electrice. Vântul prinde putere și atinge viteze de 60-70 km/h, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite