Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 26 august 2022. Vremea se menține călduroasă la sfârșit de săptămână

Prognoză meteo 26 august 2022/ Freepik
Prognoză meteo 26 august 2022/ Freepik

Prognoză meteo 26 august 2022. Aproape toată țara va fi cuprinsă de o vreme călduroasă, iar zonele de câmpie, pe arii restrânse, vor avea parte de caniculă.

Prognoză meteo 26 august 2022 în țară

Disconfortul termic va fi ridicat în regiunile din vest, sud și est, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-est, în zona Carpaților Meridionali și în extremitatea de sud-vest, unde doar izolat, vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 – 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22 – 23 de grade pe litoral. În a doua parte a nopții, în special în zonele depresionare vor fi condiții de ceață.

Prognoză meteo 26 august 2022 în București

În Capitală, vremea va fi în continuare călduroasă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17 – 19 grade, potrivit ANM.

Prognoză meteo 26 august 2022 la munte și la mare

La munte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei în zona Carpaților Meridionali, unde doar pe spații mici, vor fi averse slabe și posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile de temperatură vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă.

Vremea pe litoral va fi schimbătoare ca aspect, dar caldă, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi după-amiaza și în primele ore ale nopții, când, trecător, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 31 de grade, iar cele minime între 21 și 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 25 – 27 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite