Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 25 august 2022. Care sunt previziunile ANM pentru ziua de astăzi

Prognoză meteo 25 august 2022/ Freepik
Prognoză meteo 25 august 2022/ Freepik

Prognoză meteo 25 august 2022. Joi, 25 august 2022, va fi caniculă în mai multe zone din țară. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic.

Prognoză meteo 25 august 2022 în țară

Vremea va fi călduroasă în aproape toată țara, pe alocuri caniculară în sud-est și nord-vest, cu disconfort termic ridicat în regiunile din vest, sud și est, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei și la începutul nopții în zona de munte și în regiunile vestice și sud-vestice unde doar pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în regiunile sud-estice și pe alocuri la munte, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 – 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a 22 de grade pe litoral. Dimineața și noaptea, în special în depresiunile intramontane, izolat se va semnala ceață, potrivit ANM.

Prognoză meteo 25 august 2022 în București

În Capitală, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 33 – 34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 18 grade, cu valori mai scăzute în zona periurbană.

Prognoză meteo 25 august 2022 la munte și la mare

La munte cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei și la începutul nopții când doar pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Pe litoral vremea va fi în general frumoasă, dar caldă cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua (cu rafale, în general, de 40 – 50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade, iar cele minime între 21 și 24 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 26 – 27 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite