Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo 21 noiembrie 2022. S-a dat startul ninsorilor

Prognoza meteo 21 noiembrie 2022/ Freepik
Prognoza meteo 21 noiembrie 2022/ Freepik

Prognoza meteo 21 noiembrie 2022. Vremea se va îndrepta în vestul țării, însă în restul zonelor continuă să plouă, iar pe la munte și prin nordul Moldovei mai vin ceva ninsori.

Prognoza meteo 21 noiembrie 2022 în țară

Vremea se va menţine rece pentru această dată în jumătatea de nord a Moldovei, va fi caldă în Dobrogea şi mai ales în zona litorală, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. În vestul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi numai izolat vor mai fi condiţii să plouă slab, iar în rest înnorările vor fi persistente şi mai ales pe parcursul zilei şi la începutul nopții pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii.

În Carpaţii Orientali şi în zona montană înaltă din rest (în general la peste 1500 m), precum şi în jumătatea de nord a Moldovei, vor fi precipitaţii predominant sub formă ninsoare, în Transilvania şi posibil în Maramureş, trecător mixte, iar în rest doar ploi. Cu totul izolat în zona Carpaţilor Orientali se va forma polei. În sud-est ploile vor avea şi caracter de aversă şi pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice, potrivit stirimeteo.com.

Citește și: Cum va fi vremea înainte de Crăciun. Se anunță ninsori în zonele montane

Cantitățile de apă vor mai depăși pe arii restrânse 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, cu viteze mai mari în Dobrogea şi sudul Olteniei, precum şi pe crestele montane, unde rafalele vor fi în general de 55…60 km/h, iar pe litoral rafalele vor depăși 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei şi 16 grade pe litoral, iar cele minime în general între -4 şi 6 grade. Izolat se va forma ceață, cu precădere noaptea.

Prognoza meteo 21 noiembrie 2022 în București

Cerul va fi mai mult noros, iar trecător va mai ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 3…5 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceață.

Citește și: Cum va fi vremea iarna aceasta. Meteorologii au făcut primele estimări cu privire la prognoza meteo

Prognoza meteo 21 noiembrie 2022 la munte

La munte se face mai frig decât duminică. O să ningă în Carpații Orientali, dar și în celelalte masive, la peste 1.500 de metri. În rest vor domina ploile. Vântul o să bată tare pe creste și o ajungă la viteze de 65 Km/h.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite