Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 2 septembrie 2022. Vin temperaturile de toamnă

Prognoză meteo 2 septembrie 2022/ Pexels
Prognoză meteo 2 septembrie 2022/ Pexels

Prognoză meteo 2 septembrie 2022. Vremea începe să se răcească în cea mai mare parte a țării, iar cerul se va menține mai mult înnorată pe parcursul zilei.

Prognoză meteo 2 septembrie 2022 în țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru vineri, 2 septembrie 2022. Temperaturile încep să scadă treptat în cea mai mare parte a țării, iar instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența. Meteorologii au anunțat un cod galben și un cod portocaliu de vreme rea pentru mai multe zone din România, valabil până pe 2 septembrie 2022, ora 21:00.

Se vor înregistra averse torențiale în majoritatea țării, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. De asemenea, local se vor acumula cantități de apă însemnate, ce vor depăși 25 – 40 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 27 de grade Celsius, în timp ce valorile minime or atinge 10 – 20 de grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi se vor semnala în depresiuni.

Prognoză meteo 2 septembrie 2022 în București

În Capitală, cerul se va menține mai mult înnorat pe parcursul zilei, iar temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul averselor de scurtă durată.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 – 27 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 – 15 grade Celsius.

Prognoză meteo 2 septembrie 2022 la munte și la mare

Vremea va fi instabilă în zona montană. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, pe arii restrânse descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 – 40 l/mp și pe spații mici 60 – 70 l/mp.

La mare, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporare mai ales după-amiaza și noaptea, când temporar vor fi averse și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 30 -40l/mp și pe alocuri 50 – 60l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, (rafale, în general 55 – 65km/h). Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară, se vor încadra între 23 și 26 de grade, iar cele minime vor fi de 17 – 20 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 23 – 25 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite