Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo 18 noiembrie 2022. Vineri avem o zi cam mohorâtă

Prognoza meteo 18 noiembrie 2022/ Pexels
Prognoza meteo 18 noiembrie 2022/ Pexels

Prognoza meteo 18 noiembrie 2022. Vineri avem o zi cam mohorâtă. Ploile se extind după prânz în vest, nord şi centru, iar în zonele înalte de munte vor domina ninsorile.

Prognoza meteo 18 noiembrie 2022 în țară

Valorile termice se vor situa în jurul normelor în nord-estul teritoriului, iar în rest vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii noiembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, cu valori mai scăzute în nordul Moldovei, dar și mai ridicate în sudul extrem al țării, până în jurul a 18 grade, iar cele minime se vor situa în general între 1 și 10 grade. În cea mai mare parte a țării nebulozitatea va fi persistentă și temporar, începând din orele după-amiezii, vor fi precipitații în extindere ca arie, iar cantitățile de apă vor depăși local, mai ales în zonele deluroase și montane din vest, centru și nord, 15 – 25 l/mp.

Citește și: Cum va fi vremea iarna aceasta. Meteorologii au făcut primele estimări cu privire la prognoza meteo

Vor fi ploi, dar noaptea în nordul Moldovei, în Maramureș și posibil în nordul Transilvaniei vor fi și precipitații mixte. În nordul Carpaților Orientali, iar pe alocuri și în zona montană înaltă din restul țării vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Izolat vor fi condiții de polei. În regiunile sudice și sud-estice cerul va fi temporar noros, iar ploi ce vor avea și caracter de aversă se vor semnala pe arii mai restrânse în special spre seară și la începutul nopții. Vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80 – 90 km/h, iar în a doua parte a intervalului, local și temporar și în zonele joase de relief, în general cu viteze de 45 – 55 km/h. Dimineața pe alocuri se va semnala ceață, potrivit stirimeteo.com.

Prognoza meteo 18 noiembrie 2022 în București

Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi temporar noros, dimineața vor fi condiții de ceață, iar mai ales spre seară și la începutul nopții vor fi ploi ce pot avea și caracter de aversă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13 – 15 grade, iar cea minimă de 6 – 8 grade.

Citește și: Cum va fi vremea în luna noiembrie. Temperaturile sunt peste nivelul normal al acestei perioade în ultima lună de toamnă

Prognoza meteo 18 noiembrie 2022 la munte

La munte găsim vreme închisă şi precipitaţii consistente în a doua parte a zilei. În nordul Orientalilor şi în zonă înaltă din celelalte masive o să ningă şi se va depune strat de zăpadă. În rest, o să plouă sau o să cadă lapoviță. Temperaturile scad faţă de ieri, iar pe creste vântul bate tare, cu 80 – 90 KM/h.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite