Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 16 noiembrie 2022. Vremea este mai caldă decât în mod obișnuit

Prognoză meteo 16 noiembrie 2022/ Pexels
Prognoză meteo 16 noiembrie 2022/ Pexels

Prognoză meteo 16 noiembrie 2022. Miercuri avem vreme mai caldă decât în mod obişnuit, îndeosebi în ţinuturile sudice. Atmosfera se menţine închisă şi o să plouă în vestul, nordul şi centrul ţării, iar pe crestele montane ploile se vor transforma în lapoviţă şi chiar ninsoare.

Prognoză meteo 16 noiembrie 2022 în țară

Valorile termice vor fi, în marea lor majoritate, mai ridicate față de normele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi în vest, nord și centru, iar spre seară și noaptea și în restul țării. Pe crestele montane se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se vor acumula cantități de apă mai însemnate.

Citește și: Cum va fi vremea în luna noiembrie. Temperaturile sunt peste nivelul normal al acestei perioade în ultima lună de toamnă

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade, iar cele minime între 2 și 11 grade. La începutul intervalului, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață, potrivit stirimeteo.com.

Prognoză meteo 16 noiembrie 2022 în București

Valorile termice, mai ridicate decât în intervalul precedent, se vor situa peste normele perioadei. Cerul va avea înnorări mai ales spre seară și noaptea când va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 6 – 8 grade.

Citește și: Cum va fi vremea iarna aceasta. Meteorologii au făcut primele estimări cu privire la prognoza meteo

Prognoză meteo 16 noiembrie 2022 la munte

La munte găsim vreme destul de neplăcută. Ploile vin mai ales în Carpaţii Occidentali şi Meridionali şi pot aduce cantităţi însemnate de apă. Pe creste se intensifică vântul şi, treptat, apar ninsorile şi lapoviţă. Temperaturile ajung la valori potrivite pentru mijlocul lunii noiembrie.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite