Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 1 septembrie 2022. Cum va fi vremea în prima zi de toamnă

Prognoză meteo 1 septembrie 2022/ Freepik
Prognoză meteo 1 septembrie 2022/ Freepik

Prognoză meteo 1 septembrie 2022. Temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă a anului. Prima zi de toamnă aduce o vreme mai răcoroasă în aproape toată țara, dar și instabilitate atmosferică.

Prognoză meteo 1 septembrie 2022 în țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări de ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului pentru aproape toată țara. Alertele sunt valabile până joi, 1 septembrie 2022, ora 10:00.

Cerul se va menține variabil, cu unele înnorări pe timpul zilei la munte și pe arii restrânse în rest. Șansele de ploi torențiale sunt mai mari în sud-est, iar pe timpul nopții se vor extinde și în sud-vestul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la mare și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 30 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor atinge 9 și 19 grade Celsius.

Prognoză meteo 1 septembrie 2022 în București

În Capitală, vremea se va menține în general normală pentru prima zi de toamnă din acest an. Cerul se va menține variabil, cu unele înnorări în timpul ploilor. Vor exista averse de scurtă durată pe parcursul zilei.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi de 14 – 17 grade Celsius.

Prognoză meteo 1 septembrie 2022 la munte și la mare

La munte continuă să plouă și se face mai răcoare decât miercuri. Pe timpul zilei vor fi averse abundente în Carpații Meridionali și Occidentali, iar la noapte, instabilitatea se va accentua în toată zona montană.

Vremea se schimbă și la malul mării. Ploile ajung și aici și vor fi însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului. Scad și temperaturile: vor fi cel mult 26-27 de grade prin stațiuni. Temperatura apei mării rămâne caldă și va avea 25 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite