Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Handbalistele românce au refuzat vaccinul anti-COVID. Sportivele au pierdut naționala

Handbalistele românce au refuzat vaccinul anti-COVID/ Pixabay
Handbalistele românce au refuzat vaccinul anti-COVID/ Pixabay

Pandemia de Covid-19 încă face ravagii în lumea sportului. Vaccinarea obligatorie le-a dat bătăi de cap sportivilor, iar acum lucrurile au degenerat. Potrivit Eurosport, Federația Europeană de Handbal (EHF) ar fi cerut ca, în vederea participării la Campionatul European de handbal feminin (4-20 noiembrie, Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru), membrii tuturor delegațiilor participante să fie vaccinați împotriva COVID-19.

Sursa citată a dezvăluit că, Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Iulia Dumanska, Crina Pintea și Nicoleta Dincă ar fi trecut pe la medicul de familie pentru a se vaccina, însă nu toate jucătoarele au procedat așa. Eurosport scrie că au fost și multe jucătoare care au refuzat să se vaccineze, precum Gloriei Buzău (Andra Moroianu, Bianca Harabagiu, Alina Ilie), dar și alte jucătoare, precum Dana Baed-Kader, Elena Dache Roșu, Andreea Mihart și Andreea Popa.

Citește și: Cristiano Ronaldo, nemulțumit de antrenorul Ten Hag. Reacția sportivului a devenit virală

De remarcat este și faptul că, nici una dintre aceste jucătoare, care ar fi refuzat vaccinarea, nu se regăsește în lotul anunțat de selecționerul Florentin Pera pentru turneul final din luna noiembrie. Iată sportivele care fac parte din naționala României pentru Euro 2022:

  • Portari: Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Iulia Dumanska (Gloria Bistrița), Diana Ciucă (Rapid)
  • Extreme stânga: Alexandra Dindiligan (CSM București), Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Corina Lupei (SCM Rm. Vâlcea)
  • Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Sorina Grozav (Rapid), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina)
  • Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid), Andreea Tîrle (Minaur Baia Mare)
  • Centri: Eliza Buceschi (Rapid), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița)

La Euro 2022, naționala va întâlni, pe rând, Olanda (5 noiembrie), Franța (7 noiembrie) și Macedonia de Nord (9 noiembrie). Toate partidele din grupa C vor fi găzduite de Skopje (Macedonia de Nord). Primele trei clasate vor merge în cele două Grupe Principale.

Citește și: România a luat aurul la Campionatele Mondiale de Canotaj

O altă situație care a atins culmea penibilului a fost la US Open 2022, atunci când nevaccinații americani au jucat, nevaccinații străini au fost excluși.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite