Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

David Popovici susţine examenul de Bacalaureat pentru sportivii olimpici

David Popovici
David Popovici

Campionul mondial la natație David Popovici susţine examenul de Bacalaureat pentru sportivii olimpici, marţi, la Vălenii de Munte.

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat este organizată anual, iar la aceasta se pot înscrie numai absolvenții de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competițiile sportive şi artistice internaţionale sau care susţin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de Bacalaureat – 2023, sesiunea iunie-iulie, relatează News.ro.

Citește și: Întâlnire istorică între David Popovici și Jim Montgomery. Ce sfat i-a dat înotătorul de 67 de ani

Probele de examen au loc în Prahova, la Vălenii de Munte, în următoarele două săptămâni. În vârstă de 18 ani, David Popovici este multiplu campion mondial, european şi naţional.

David Popovici are un program foarte strict

Pentru a atinge această performanță, David a recunoscut că stilul său de viață nu este deloc unul asemănător cu cel al adolescenților de vârsta sa. El a muncit din greu pentru a obține tot ceea ce are astăzi, reușind să scrie istorie pentru România.

Citește și: David Popovici face același lucru în fiecare dimineață

Viața lui se învârte în jurul antrenamentelor. În fiecare zi este la bazin, unde petrece câteva ore de antrenament, are un program de recuperare și, cu toate acestea, se ocupă și de școală. Din exterior, poate părea simplu, însă David trebuie să se trezească la ora 5:00 în fiecare dimineață și ajunge abia seara acasă.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca. Este un obicei mai special, funcționează la mine. Așa am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. După masă, mai dorm o oră, apoi plec spre antrenament. Mai întâi am sală, apoi primul antrenament, de la 07:00. Încerc până în ora 22:00 să merg la somn. Vreau să am măcar opt ore de somn. E destul de greu la 22:00. Mai vreau şi eu să vorbesc cu prietenii, cu iubita”, a declarat David Popovici pentru DigiFM.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite