ADVERTISEMENT

David Popovici, campion la 50 m fluture, cu nou record naţional

David Popovici
David Popovici

Dublul campion european şi mondial David Popovici a câştigat titlul în proba de 50 m fluture, cu nou record naţional, joi, în ziua a doua a Campionatelor Naţionale de înot în bazin de 50 m, găzduite de Complexul Sportiv de Natație din Otopeni.

Popovici, care şi-a trecut în palmares al treilea său titlu naţional la această ediţie a întrecerilor, s-a impus cu timpul de 23 sec 74/100. El i-a devansat în finală pe Denis Laurean Popescu (CS Olimpia Bucureşti), 23 sec 95/100, şi pe Andrei Mircea Anghel (CSM Bucureşti), 24 sec 40/100, relatează Agerpres.

Citește și: Întâlnire istorică între David Popovici și Jim Montgomery. Ce sfat i-a dat înotătorul de 67 de ani

CSM Constanţa a obţinut joi trei titluri naţionale, prin Brigitta Vass (200 m bras), Mihai Gergely (200 m liber) şi la ştafetă combinată 4×100 m mixt.

David Popovici are un program foarte strict

Pentru a atinge această performanță, David a recunoscut că stilul său de viață nu este deloc unul asemănător cu cel al adolescenților de vârsta sa. El a muncit din greu pentru a obține tot ceea ce are astăzi, reușind să scrie istorie pentru România.

Citește și: David Popovici face același lucru în fiecare dimineață

Viața lui se învârte în jurul antrenamentelor. În fiecare zi este la bazin, unde petrece câteva ore de antrenament, are un program de recuperare și, cu toate acestea, se ocupă și de școală. Din exterior, poate părea simplu, însă David trebuie să se trezească la ora 5:00 în fiecare dimineață și ajunge abia seara acasă.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca. Este un obicei mai special, funcționează la mine. Așa am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. După masă, mai dorm o oră, apoi plec spre antrenament. Mai întâi am sală, apoi primul antrenament, de la 07:00. Încerc până în ora 22:00 să merg la somn. Vreau să am măcar opt ore de somn. E destul de greu la 22:00. Mai vreau şi eu să vorbesc cu prietenii, cu iubita”, a declarat David Popovici pentru DigiFM.

Te-ar putea interesa și