Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cum a fost prinsă Simona Halep că s-a dopat la US Open: „Au urmărit-o până în cameră”

Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep a fost testată pozitiv la o substanță interzisă și suspendată imediat. Tenismenul Christopher Eubanks a făcut dezvăluiri inedite despre Grand Slam-ul american, în cadrul unei emisiuni la Tennis Channel.

„Testele anti-doping sunt puțin diferite la turneele de Grand Slam. La US Open, după meciul pe care l-a pierdut, un agent a fost acolo și a urmărit-o după meci. Nu te lasă nicio clipă singur din momentul în care ieși de pe teren și se ține după tine până le dai proba. Vine cu tine până în cameră, iar după ce îți recoltează proba te lasă în pace.

Citește și: Prima reacție a lui Patrick Mouratoglou, după suspendarea Simonei Halep. Antrenorul sportivei a rupt tăcerea

Sunt două probe diferite, le testează pe ambele și așa s-a întâmplat și în cazul Simonei Halep. Au testat atât proba A, cât și proba B. Cam așa merg lucrurile la US Open. Va fi interesant să vedem cum va decurge această investigație în următoarele săptămâni”, a spus Eubanks la Tennis Channel.

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat

Vineri, 21 octombrie, Simona Halep a făcut publică o situație în care nu credea că va ajunge vreodată. Sportiva a fost depistată pozitiv cu roxadustat, o substanță folosită la adulții cu anemie simptomatică bolii cronice de rinichi, care în cazul sportivilor este interzisă.

Jucătoarea de tenis a fost anunțată că a picat testul antidoping de la US Open și a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Românca a anunțat că va lupta pentru a demonstra că nu este vinovată.

Citește și: Câți bani a pierdut Simona Halep din cauza suspendării de dopaj. Sportiva a pierdut multe contracte

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: cel pentru adevăr. Am fost anunțată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, veste care a devenit cel mai mare șoc al vieții mele. De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut prin minte nici măcar o dată, pentru că este total împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. Să fiu pusă în fața unei asemenea situații nedrepte mă face să mă simt complet confuză și trădată. O să lupt până la capăt să demonstrez că nu am luat niciodată în mod conștient vreo substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu este vorba despre titluri sau despre bani. Este vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep pe rețelele sociale.

Roxadustatul este o substanță găsită în medicamentul Evrenzo, utilizat la adulți pentru tratarea simptomelor anemiei (număr mic deglobule roșii) cauzate de insuficiență renală cronică (diminuarea progresivă, pe termen lung, a capacității rinichilor de a funcționa bine). Evrenzo conține substanța activă roxadustat.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite