ADVERTISEMENT

Analiza performanțelor sportivilor celebri și realizările lor. Modul în care și-au dezvoltat carierele sportive și ce obstacole au întâmpinat

Analiza performanțelor sportivilor celebri și realizările lor. Modul în care și-au dezvoltat carierele sportive și ce obstacolele au întâmpinat/ GQ
Analiza performanțelor sportivilor celebri și realizările lor. Modul în care și-au dezvoltat carierele sportive și ce obstacolele au întâmpinat/ GQ

În timp ce în filmele sportive nu apar în mod regulat, în viața reală, fiecare sportiv apare atât de des încât vă taie absolut respirația.

Cinematografia are capacitatea de a lua ceea ce iubim cu toții la sport: momentele spectaculoase, drama, curajul, munca în echipă și determinarea, aducând totul împreună pe marele ecran. Personajele de la Rudy la Rocky ne fac să aplaudăm de pe marginea scaunului nostru, dar nu este vorba de jocurile pe care ni le amintim cel mai mult, despre flick-urile sportive, ci despre interacțiunile dintre personaje.

1. Jesse Owens la Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936

Pe fondul Marii Depresiuni și a turbulențelor politice din Europa, Jesse Owens a intrat la Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936 ca cel mai mare coșmar al cancelarului german Adolf Hitler. Hitler, care a pledat pentru superioritatea rasei ariene, se aștepta să vadă olimpienii locali să obțină un mare succes la această Olimpiadă, dar a fost dezamăgit când Jesse Owens a devenit centrul atenției la jocurile propriei țări.

Într-unul dintre cele mai memorabile spectacole din toate timpurile, Owens a doborât trei recorduri mondiale și s-a întors acasă cu patru medalii de aur la ștafeta de 100 metri, 200 metri, 4×100 și săritura în lungime, potrivit BleacherReport.

În ciuda marelui său succes și a capacității sale de a câștiga mulțimea germană, Hitler nu l-a recunoscut niciodată pe Owens în timpul Jocurilor, inventând constant scuze pentru a nu fi prezent în mulțimea sa ori de câte ori Owens câștiga. Este uimitor că această poveste patriotică despre unul dintre cei mai mari sportivi americani care a reprezentat vreodată țara, nu a reușit niciodată să filmeze dincolo de un film TV din 1984.

Citește și: MotoGP 2023. A fost confirmat calendarul pentru anul acesta. Două curse noi incluse în noul sezon

2. Buster Douglas l-a bătut pe Mike Tyson

Cu succesul filmelor de box, cum ar fi Fighter and Ali, este ciudat că această luptă, fiind poate cea mai mare supărare din istoria sportului, nu și-a făcut încă drumul spre marele ecran.

În 1990, Mike Tyson a fost cel mai înfricoșător sportiv care a umblat pe pământ. Stilul său brutal de luptă feroce, combinat cu personalitatea sa de băiat rău, l-au făcut să se teamă de toți, în timp ce el a continuat să-și bată adversarii cu Kos în runda timpurie. Nimic nu l-a putut atinge, deoarece Tyson, care a fost campion la categoria grea din 1986, a fost neînvins și „imbatabil”, potrivit multora.

Buster Douglas, un boxer veteran care într-o lungă carieră și-a compromis talentul imens cu o etică inconsistentă a muncii. În timp ce mulți, inclusiv Tyson însuși, au crezut că Douglas va fi doar carne de pui și meciul se va termina rapid, Douglas inspirat de moartea recentă a mamei sale, s-a rededicat sportului cu singura intenție de a-l doborî pe Tyson, potrivit BleacherReport.

Într-un meci înainte și înapoi, cei care l-a văzut pe Douglas aproape că a fost bătut în runda a opta, imposibilul s-a întâmplat, că Tyson a fost învins în a zecea rundă de acest underdog improbabil într-unul dintre cele mai mari evenimente sportive la care s-a asistat vreodată.

3. Glenn Cunningham

Odată, un băiat de școală a fost prins într-un accident de incendiu în școala lui și s-a presupus că nu va trăi. Mamei sale i s-a spus că va muri cu siguranță, pentru că focul teribil i-a devastat jumătatea inferioară a corpului. Chiar dacă ar fi să supraviețuiască, ar fi un schilodit pe tot parcursul vieții sale.

Dar băiatul curajos nu a vrut să moară și nici nu a vrut să fie un schilodit. Hotărârea lui de a merge a fost de neînvins, iar perseverența lui a dat în cele din urmă roade. A început să meargă la școală, apoi să alerge la școală, să alerge pentru bucuria pură de a alerga. Mai târziu, în facultate, a făcut echipa de track, și a devenit un mare sportiv, potrivit Blog.Playo.

În februarie 1934, în faimoasa Madison Square Garden din New York, acest tânăr care nu se aștepta să supraviețuiască, care cu siguranță nu va merge niciodată, care nu ar putea spera să alerge, acest tânăr determinat, Dr. Glenn Cunningham, a alergat cea mai rapidă milă din lume. O poveste de succes din care ar trebui să ne inspirăm cu toții! Un sportiv de succes!

Citește și: Mbappe a devenit cel mai bun marcator al clubului Paris Saint-Germain

4. Sandeep Singh

Și-a făcut debutul internațional, în ianuarie 2004, în Cupa Sultan Azlan Shah din Kuala Lumpur. La un moment dat, când era în vârf, se spunea că are cea mai bună viteză din lume în ceea ce privește drag-flick (viteza 145 km/h). Pe 22 august 2006, Singh a fost grav rănit după ce a fost lovit de un glonț accidental în trenul Shatabdi, în timp ce se afla în drum spre echipa națională, urmând să plece la Cupa Mondială din Germania două zile mai târziu. El a fost aproape paralizat și pe un scaun cu rotile timp de doi ani din viață.

Dar Sandeep nu a fost unul care să renunțe cu ușurință. Punjabi din el nu l-a lăsat să accepte înfrângerea și a scris o revenire glorioasă, nu numai recuperarea după o vătămare gravă, ci și stabilirea ca fiind unul dintre oamenii vitali din partea indiană, dar și un sportiv adevărat, potrivit Blog.Playo.

5. Babe Ruth

Considerat unul dintre cei mai mari eroi sportivi ai Americii, Babe Ruth este o altă poveste fenomenală a unei revenirii. După ce a început bine, jocul său a scăzut și, timp de un deceniu, a deținut recordul pentru cele mai mari strikeouts (1.330). Dar, după cum se spune, personajele puternice se întorc. Babe a continuat să-și schimbe averile și a creat recordul de a avea al treilea cel mai mare număr de home run, ajungând un sportiv renumit.

6. Milkha Singh

Milkha Singh a vrut să fie un dacoit, dar destinul său l-a dus în armata indiană. Acolo, Milkha Singh a început să alerge și, în ciuda promisiunii imense, nu a reușit la început să o facă să conteze. Dar apoi și-a recăpătat atenția, iar restul este istorie.

7. Mansur Ali Khan Pataudi

Mansur Ali Khan Pataudi alias Tiger Pataudi a fost un sportiv carismatic printre cei cu cricketul. La vârsta de 20 ani, Pataudi și-a pierdut ochiul drept din cauza unui accident în Anglia. Asta a fost înainte să joace pentru India. Tiger nu a lăsat acest accident să-i afecteze visul de a juca pentru țară. El a practicat jocul cu un singur ochi și a excelat ca un cricketer, potrivit Blog.Playo.

Citește și: De ce a înnebunit cel mai bun jucător de șah din lume. Nu a dat niciodată semne de slăbiciune

8. DNA Dhoni

Un tânăr de 20 de ani, MS Dhoni, a venit la Kharagpur, în căutarea unui loc de muncă și a lucrat ca și colector de bilete timp de 3 ani. În ciuda faptului că arăta o mare înclinație spre cricket, nu a fost totul ușor pentru el.

A făcut bine pentru India și a fost recrutat, devenind un sportiv. Dar apoi, din nou, navigarea lui a fost aspră și, cu o îndoială că nu a apărut în jocurile următoare, a transformat-o cu hotărârea și spiritul său. Și ceea ce am văzut a fost un viitor de căpitan al Indiei.

9. Stan Smith

Odată respins pentru a fi un băiat de minge pentru că a fost neîndemânatic și necoordonat, Stan Smith a continuat să devină un star de tenis de succes.

Stan a câștigat Wimbledon, US Open și opt Cupe Davis și a format una dintre cele mai de succes echipe de dublu, fiind un real sportiv, potrivit Blog.Playo.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite