Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Familiei. Cea mai potrivită zi să-ți petreci timpul cu familia

Ziua Internațională a Familiei/ Freepik
Ziua Internațională a Familiei/ Freepik

Ziua Internațională a Familiei se sărbătorește pe data de 27 septembrie și este acea zi, în care, ne dedicăm întregul timp celor dragi din familie. Ne detașăm de la evenimentele și de la îndeletnicirile pe care intenționam să le facem, pentru a petrece timp de calitate cu ai noștri.

Cel mai interesant lucru la această zi, este că, totul se petrece împreună, nimic nu se întreprinde de unul singur, un fel de activitate de aducere laolaltă a tuturor membrilor. Destul de surprinzător este faptul că, această sărbătoare se celebrează în diferite părți ale lumii, dar și în diferite date ale anului. Oricum, intenția și scopul este același, în fiecare țară.

Unii aleg să aibă o masă copioasă împreună cu membrii familiei, iar alții decid să păstreze un eveniment religios sau pur și simplu, să iasă la iarbă verde sau la un picnic simplu. Indiferent de modul petrecut împreună, această zi este cea mai bună cale de a ne aminti de importanța familiei în viețile noastre.

Câteva informații despre Ziua Internațională a Familiei

Așa cum ne spune și numele, Ziua Internațională a Familiei este o zi în care oferim un tribut și o onoare familiilor noastre. De multe ori, nu ne apreciem familia la valoarea și la intensitatea cu care ar trebui. Acest lucru se întâmplă, ca urmare a cantității de timp pe care o petrecem cu cei dragi nouă, încât, nu mai punem preț pe ceea ce ne oferă cel drag nouă, ci ajungem să credem că e un fel de lucru ce ni se cuvine.

Desigur că, nu toate familiile sunt familii biologice, dar, în anumite cazuri, ajungi să te înțelegi și să mulțumești celor care te-au adoptat, ți-au oferit o casă sau care ți-au creat acest ambient de „familie”. Ar trebui să ne iubim cu toții familiile, chiar dacă, aceștia ne supără câteodată și ne strică toată dispoziția, pentru că, ei sunt mereu acolo pentru noi.

Citește și: Ziua internațională a părinților. Astăzi ai ocazia să le spui ”mulțumesc” celor mai importante persoane din viața ta

Te poți baza mereu pe familia ta, iar aceștia te vor iubi pentru ceea ce ești și te vor susține în tot ceea ce faci, indiferent de cât de greu va fi.

Istoria Zilei Internaționale a Familiei

Această zi Internațională a Familiei se sărbătorește peste tot în lume. Ba mai mult, în câteva țări, aceasta este celebrată ca și o sărbătoare publică. Țările incluse sunt Songkran din Thailanda, capitala Australiei, Vietnam, Vanuatu, Uruguay, statele americane Nevada și cu Arizona, o serie de provincii ale Canadei, dar și Africa de Sud.

Cum să celebrezi Ziua Internațională a Familiei

Sunt o mulțime de moduri prin care să celebrezi această zi. Eu îți recomand să petreci cât mai mult din timp cu cei dragi. Sunt câteva filme bune pe care le poți viziona, care se bazează pe ideea de familie. Dacă nu ai văzut niciodată până acum filmul Lilo și Stitch, acum este momentul potrivit să o faci, cu ocazia zilei Internaționale a Familiei.

Firul acțiunii e legat de o legătură a familiei care este ruptă, dar menținută într-o oarecare măsură prin iubire. Câteva secvențe ale acestui film te vor face să râzi.

Citește și: Ziua internațională verișorilor. Este momentul pentru a reaprinde relația dintre tine și vărul tău

Altă modalitate prin care să îți petreci timpul este printr-o plimbare cu familia sau savurarea unei înghețate împreună, ceva ce vă poate relaxa, dar și apropia. În cazul, în care, încă stai cu familia ta, ar fi un moment potrivit să lăsați telefoanele deoparte și să petreceți o zi întreagă împreună. Dacă stai foarte departe de familia ta, ar fi recomandat să scrii o scrisoare sau să dai un telefon și să inițiați un apel video, în care să vă vedeți și să vă delectați cu o poveste.

Din păcate, sunt și foarte multe persoane care nu sunt binecuvântate cu o familie, iar acelora le este foarte dificil să sărbătorească această zi, așa că, bucură-te de norocul și șansa pe care le ai.

Te-ar putea interesa și