Ziua internațională a părinților. Astăzi ai ocazia să le spui ”mulțumesc” celor mai importante persoane din viața ta

Ziua internațională a părinților/ Pexels
Ziua internațională a părinților/ Pexels

Cele mai importante persoane din viața multor oameni tind să fie părinții lor, iar datorită acestui lucru s-a inventat Ziua Internațională a Părinților. Este un prilej bun pentru a le spune un ”mulțumesc” celor care s-au ocupat de creșterea și educarea ta.

Ziua internațională a părinților. Istoria acestei zile

Ziua părinților este sărbătorită în multe țări diferite din întreaga lume. Aceasta a fost proclamată o zi oficială de Organizația Națiunilor Unite și a fost onorată în Statele Unite încă din 1994. Fiind momentul în care a fost semnat în lege de președintele Bill Clinton. Ziua a fost stabilită ca una pentru recunoașterea, susținerea și înălțarea rolului părinților atunci când vine vorba de creșterea copiilor din întreaga lume. Trent Lott, un senator republican, a introdus efectiv proiectul de lege.

Părinții merită o zi pe an în care să fie lăudați și să li se mulțumească pentru tot ceea ce au făcut pentru copii lor. Este uimitor cum părinții pot să își vadă copilul cel mai frumos, cel mai deștept, să-i ofere suport necondiționat și să treacă cu vederea peste toate greșelile pe care acesta le va face în viața lui, iubirea față de el rămânând intactă.

Citește și: Ziua internațională verișorilor. Este momentul pentru a reaprinde relația dintre tine și vărul tău

Dacă te gândește la persoană care ești astăzi, cu siguranță ești de acord că o parte din dezvoltarea ta este meritul părinților tăi. Indiferent dacă aceștia sunt părinți de sânge sau nu, părinți sunt aceia care oferă suport și îndrumare și iubire necondiționată. Indiferent pe cine alegi tu să numești ”părinte”, trebuie să iei în considerare ca astăzi să-i arăți recunoștința. Aceasta este persoana despre care crezi că a fost acolo pentru tine de-a lungul vieții tale, te-a supravegheat și te-a ajutat să devii persoana care ești astăzi! Aceasta este ceea ce înseamnă Ziua Internațională a Părinților și ne oferă ocazia perfectă de a admite tot ceea ce fac părinții din întreaga lume.

Părinții sunt acei oameni care, de-a lungul vieții noastre, sunt acolo pentru a ne facem să fim independenți și a ne oferi tot ceea ce avem nevoie pentru o dezvoltare și o adaptare în societate. Mai mult, ei sunt acolo pentru a ne ajuta să ne atingem obiectivele, întrucât lumea se schimbă tot timpul, iar asta nu este o sarcină ușoară. Majoritatea părinților au griji nesfârșite și o mulțime de nopți nedormite. Acesta este și motivul pentru care este important să aveți o zi pentru a vă putea onora părinții care fac tot ce pot pentru a-și proteja și crește copiii.

”Profunzimea dragostei părinților pentru copiii lor nu poate fi măsurată. Nu este ca nicio altă relație. Depășește preocuparea pentru viața însăși. Dragostea unui părinte pentru un copil este continuă și transcendă frământarea inimii și dezamăgirea”. (James E. Faust)

Cum să sărbătorim Ziua Internațională a Părinților

Nu există o modalitate mai bună de a sărbători Ziua Internațională Părinților decât de a petrece ceva timp cu părinții tăi. Puteți ieși împreună la masă sau puteți petrece timpul făcând o activitate de care să vă bucurați cu toții. Nu trebuie să cheltuiți bani pentru a transforma Ziua Părinților într-o zi specială. Pur și simplu trebuie să petreceți ceva timp cu părinții și să vă asigurați că își dau seama cât de mult îi apreciați. De asemenea, ați putea chiar să-i ajutați la treburile casnice și să vă implicați în activitățile pe care ei le fac zilnic pentru voi.

Părinții iubesc să primească cadouri de la copiii lor, și nu trebuie să fie un cadou scump, ci unul făcut din dragoste, personalizat, care să pună în evidență personalitatea voastră. Un album cu poze, un videoclip, un desen sau un pandantiv cu imaginea familiei în el, sunt doar câteva idei pe care ai putea să le pui în aplicare atunci când vrei să le faci un cadou părinților tăi.

O altă modalitate de a-i face pe părinții tăi să se simtă apreciați și speciali este să planifici o ieșire doar pentru ei. Sau ai putea să le pregătești tu masa și să-i faci să se simtă ca la un restaurant pe malul mării. Servește-i cu un vin, oferă-le ceva gustos de mâncare și lasă-i să se relaxeze. Cu siguranță părinții vor fi fericiți să vadă efortul pe care l-ai depus pentru ei și se vor bucura de moment.

Citește și: Ziua Internațională a Prieteniei, îi prețuim astăzi pe cei care ne sunt aproape. „Un prieten este o persoană care ştie totul despre tine şi încă te iubeşte”

Pentru cei care locuiesc departe de părinții lor și nu pot fi fizic în această zi cu ei, ar putea să înregistreze un videoclip în care să le transmită câteva gânduri bune și o urare de Ziua Internațională a Părinților. Trebuie să le arăți recunoștința indiferent de locul în care te afli sau la ce distanță de ei ești. Părinții tăi au făcut multe pentru tine de-a lungul anilor, așa că este corect să le mulțumești și să le arăți cât de mult apreciezi tot ce au făcut.

Orice ai decide să faci de Ziua Internațională a Părinților, asigură-te că aceștia se simt apreciați și știu cât de mult îi iubești!

Te-ar putea interesa și