ADVERTISEMENT

Un elev de clasa a XII-a din Mureş a mers la școală cu un pistol. Un profesor a găsit arma, aceasta fiind confiscată

Un elev de clasa a XII-a din Mureş a mers la școală cu un pistol/ Pexels
Un elev de clasa a XII-a din Mureş a mers la școală cu un pistol/ Pexels

Un elev de clasa a XII-a de la un liceu din Sovata, judeţul Mureş, a mers la școală cu un pistol cu bile, de tip airsoft. Un profesor a descoperit arma la elev şi a anunţat autorităţile. Elevul a fost amendat, iar pistolul a fost confiscat.

Conform datelor furnizate de Poliţia județeană Mureş, incidentul a avut loc luni, la un liceu din Sovata, însă a fost anunţat autorităţilor în cursul zilei de marţi, relatează News.ro.

Citește și: Un copil de 10 ani din Mexic a împuşcat mortal un alt copil. Cearta ar fi pornit pentru că l-a învins la un joc video

”La data de 16 mai 2023, în jurul orei 11:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Stațiunii Sovata au fost sesizaţi, de către reprezentanţii unei unități de învăţământ din localitate, cu privire la faptul că, la data de 15 mai 2023, în timpul orelor, un profesor a găsit asupra unui elev din clasa a XII-a o armă. În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că este vorba de o armă de tip airsoft, cu bile, nesupusă autorizării”, transmit oficialii IPJ Mureş.

Citește și: O femeie a fost condamnată pentru că și-a ucis soțul din cauza papagalului. Detaliul uluitor care a dat-o de gol

Conform acestora, elevul care a mers cu pistolul la școală are 18 ani şi este din Sovata. El a fost dus la sediul Poliţiei şi amendat contravențional cu 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor din Legea 295/2004 care stipulează că ”sunt interzise portul şi folosirea armelor sau dispozitivelor neletale în locuri publice”.

Te-ar putea interesa și