Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prima zăpadă în București. Capitală, acoperită de primul strat de ninsoare cu doar câteva zile până la Crăciun

Prima zăpadă în București/ Facebook
Prima zăpadă în București/ Facebook

Prima zăpadă în București. Miercuri, 21 decembrie 2022, a avut loc prima ninsoare în București. A nins în unele zone din nordul Capitalei, după două zile foarte friguroase.

Un strat subțire de ninsoare a acoperit străzile din zonă, în timp ce restul Capitalei a rămas cenușiu. Este prima zăpadă de anul acesta în București, aceasta așternându-se pe străzi cu doar câteva zile înainte de Crăciun.

Citește și: Prognoză meteo 21 decembrie 2022. Miercuri frigul persistă la începutul zilei. Dimineață avem înnorări și ceață.

Prima zăpadă în București/ Facebook
Prima zăpadă în București/ Facebook

Ninsoarea a luat prin surprindere șoferii care tranzitează zona de nord a Capitalei. Încă de la primele ore ale dimineții fulgii de nea și-au făcut apariția, iar pe drum s-a format un adevărat haos. Străzile din mai multe zone ale Bucureștiului au fost acoperite de un strat de câțiva centimetri de nea. Motiv pentru care o mulțime de tamponări au avut loc chiar de la primele ore ale dimineții.  

Citește și: Cum avem grijă de animalele noastre de companie iarna. Ce trebuie să știe proprietarii

Prima zăpadă în București/ Facebook
Prima zăpadă în București/ Facebook

Chiar dacă este prima zăpadă din acest an iar peisajul pare desprins din povești, șoferii trebuie să fie foarte atenți! Carosabilul este extrem de alunecos, motiv pentru care trebuie să conducă cu o viteză foarte mică și trebuie să aibă grijă la poleiul format pe carosabil.

Meteorologii spulberă visul celor care voiau să ningă de Crăciun, deoarece temperaturile vor crește în zilele următoare. În ziua de joi va apărea soarele și se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât de obicei. În ceea ce privește ziua de vineri, temperaturile vor continua să crească până în jurul valorii de 11 grade Celsius, însă este anunțată ceața în jurul dimineții, iar ulterior soarele va încălzi atmosfera. Ziua de sâmbătă va continua cu aceleași temperaturi prea ridicate pentru această perioadă, menținându-se valoarea de 11 grade Celsius, iar temperaturile minime din timpul nopții vor ajunge la 2 grade Celsius.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite