Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cum avem grijă de animalele noastre de companie iarna. Ce trebuie să știe proprietarii

Cum avem grijă de animalele noastre de companie iarna/ Freepik
Cum avem grijă de animalele noastre de companie iarna/ Freepik

Din moment ce iarna a început să poposească, trebuie să acordăm mai multă atenție nu doar sănătății noastre, ci și celor din jurul nostru. În cea de-a doua categorie intră nu doar copiii, cei dragi nouă și bătrânii, ci și micuții necuvântători, pe care îi iubim cu atâta ardoare.

Și micuții noștri simt ca și noi temperaturile scăzute, motiv pentru care și ei au nevoie de un tratament mai special pe timp de iarnă. În cele ce urmează, am întocmit o listă cu ceea ce ar trebui să faci cu micuțul tău pe vremea friguroasă.

Citește și: Animalele de companie ajută copiii să-și dezvolte creierul. Iată de ce este bine ca micuțul tău să aibă un prieten blănos

  • Ar fi ideal să-l uscăm pe cel mic când intră în casă. Dacă acesta a fost la o plimbare scurtă și de curând a intrat în casă, ar fi de preferat să îl uscăm pe lăbuțe iarna. Să îi înlăturăm zăpada de pe lăbuțe și să îl ștergem cu un prosop rapid.
  • Să îi protejăm lăbuțele de sare. Nu este vorba doar de inconfortabilitate, ci și de faptul că, pe lângă stratul de apă înghețată, mai este și unul de sare. De aceea, cel mai bine ar fi să le îmbrăcăm lăbuțele celor mici în șosețele. Este recomandabil ca și sarea de pe lăbuțe să se curețe, cei mici având tendința de a o linge, ceea ce nu este tocmai bine.
  • Să-i ținem cât mai mult pe micuții patrupezi în casă. În funcție de specie și de rezistența lor la frig, animăluțele ar trebui să stea în casă. Să ne asigurăm că, aceștia stau la căldură și la un adăpost potrivit, la fel ca și noi, oamenii.
  • Să le oferim hăinuțe piticilor cu patru lăbuțe. Ar fi de preferat să îi și îmbrăcăm pe micuții noștri în niște hăinuțe groase, care să le protejeze pielea și blănița.
  • Să nu mai tundem cățelul, ar fi tot un plus pentru cei mici. Dacă, de cele mai multe ori îi tundeam, acum, e momentul să încetăm să mai facem acest lucru. Blănița îi va proteja de frig.

Citește și: Câinii ar putea să vadă cu nasul. Cercetătorii au explicat cum este posibil acest lucru

  • Să nu îi lăsăm singuri în cazul în care ne înrolăm într-o călătorie lungă. Probabil că vei spune că tu nu faci acest lucru, însă sunt foarte multe persoane care pleacă în călătorii și îi lasă pe cei mici, timp de câteva săptămâni singuri, flămânzi și înghețați. Cel mai indicat ar fi să fie luați cu voi și să nu-i lăsați cu nimeni altcineva.
  • Dacă îi scoatem la plimbare, să le punem și o zgardă. Câinii se folosesc de calitatea lor de a mirosi, pentru a putea să se întoarcă acasă, doar că, iarna, le poate acoperi urmele, apărând astfel niște dificultăți în a-i mai găsi. Cel mai potrivit ar fi să îi ținem legați de noi.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite