Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Metoda prin care poți dezgheța parbrizul mașinii folosind un singur buton

Metoda prin care poți dezgheța parbrizul mașinii folosind un singur buton/ Freepik
Metoda prin care poți dezgheța parbrizul mașinii folosind un singur buton/ Freepik

Temperaturile au scăzut considerabil în ultima perioadă, iar în mare parte din țară a nins deja. Una dintre cele mai întâlnite probleme cu care se confruntă șoferii în această perioadă este legată de dezghețarea geamurilor mașinii.

Curățarea geamurile de gheață creată peste noapte poate dura mult timp, însă experții propun o metodă rapidă care te va ajuta să-ți dezgheți geamul instant. Șoferii nu mai sunt nevoiți să stea în frig pentru a putea pleca cu mașina dimineață.

Citește și: Cum avem grijă de animalele noastre de companie iarna. Ce trebuie să știe proprietarii

Experții de la Driving Test Success au explicat într-un videoclip TikTok că șoferii pot scăpa de gheață prin simpla activare a ventilatorului de parbriz al mașinii. Rotirea acestuia la maximum va face ca gheața să se topească instantaneu. Ventilatorul poate fi activat la opțiunea normală odată ce parbrizul este curat.

„Puneți ventilatorul parbrizului pe maxim. Gheața va începe să se topească de la căldură. Ștergeți excesul de apă și readuceți ventilatorul la normal.”, au explicat experții pe platforma de socializare.

Videoclipul a primit mii de aprecieri pe TikTok, mulți lăudând sfatul simplu: „Wow magic, gheața a dispărut.”

Citește și: Cele mai bune locații unde poți să călătorești iarna asta

Experții de la Driving Test Success nu sunt singurii care îi îndeamnă pe șoferi să ia în considerare utilizarea încălzirii. Într-un alt videoclip, Clear View Driving a spus că șoferii ar trebui să folosească dispozitivul de dezaburire înainte de a începe să conducă, scrie express.co.uk.

„Nu folosiți ștergătoarele sau spălătoarele de parbriz, deoarece asta nu vă ajută. Porniți dezaburitorul față și spate. Dezaburitorul spate încălzește și oglinzile laterale la majoritatea mașinilor noi. Porniți aerul condiționat. Nu este doar pentru vară, ci va îndepărta umezeala din aer pentru a împiedica aburirea mașinii. Nu vă folosiți mâinile pentru a șterge geamurile aburite – veți lăsa pete grase și un inel ar putea zgâria geamul. Dacă este necesar, utilizați o cârpă absorbantă fără scame”, spun aceștia.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite