Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Lidia Buble, condamnată la un an cu suspendare şi efectuarea a 90 de zile muncă în folosul comunității

Lidia Buble
Lidia Buble

Lidia Buble a fost condamnată joi de Tribunalul Bucureşti la un an închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimisă în judecată de DIICOT pentru că a mituit doi agenți de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest.

Potrivit deciziei instanței, Lidia Buble a primit un an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, însă magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de încercare pe o durată de 2 ani.

În această perioadă, Lidia Buble trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligații: să se prezinte la Serviciul de Probațiune Bucureşti; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinței şi orice deplasare care depășește 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență; să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții în comunitate, relatează Agerpres.

Citește și: Andreea Bălan și Lidia Buble, implicate într-un accident. Care este starea de sănătate a celor două artiste

De asemenea, cântăreața a fost obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunității la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecție Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.

În acelaşi dosar, unul dintre polițiștii care au primit mită de la cântăreață, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare şi interzicerea ocupării funcției de agent de poliție pe durata unui an de zile. În plus, de la el a fost confiscată suma de 450 lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble.

În cazul a altor doi inculpați – un polițist şi un prieten al Lidiei Buble – instanța a dispus disjungerea dosarului şi judecarea lor separat. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Conform DIICOT, la data de 15 februarie 2021, în intervalul orar 02,32 – 03,11, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Bucureşti, doi polițiști de la Rutieră au pretins şi primit mită suma de 900 lei de la Lidia Buble, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină.

Lidia Buble le-a dat bani celor doi polițiști pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, dar şi pentru a nu fi sancționată contravențional, întrucât nu avea asupra sa declarația pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19.

Citește și: Smiley și-a anulat concertele pentru următoarele 7 zile. Artistul trebuia să cânte la un eveniment organizat de un primar pro-rus, fugar din Basarabia

În dosar a fost inculpat şi un prieten al cântăreței pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la dare de mită, el fiind cel care, în noaptea de 15 februarie, i-a spus Lidiei Buble în timpul unei convorbiri telefonice să-i mituiască pe polițiști, cu sume cuprinse între 300 lei şi 200 euro.

Procurorii DIICOT au prins-o întâmplător pe Lidia Buble în acest dosar. Prietenul care îi oferea sfaturi cântăreței era vizat de o anchetă privind traficul de droguri, iar telefonul acestuia era interceptat de anchetatori.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite