Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

De ce nu are Moș Crăciun copii? Legenda celui mai iubit personaj din copilărie

De ce nu are Moș Crăciun copii/ Freepik
De ce nu are Moș Crăciun copii/ Freepik

Legenda ne spune în felul următor: „Moș Crăciun și cu soția sa sunt căsătoriți de mai bine de 200 de ani”. Deși sunt de atât timp împreună, multe persoane se întreabă dacă Moș Crăciun și Crăciunița au sau nu copii?

Păi, răspunsul e că, în ciuda vieții și a profesiei pe care o au la Polul Nord, cei doi nu și-au întemeiat niciodată o familie. Înainte de a deveni nemuritor, cu ajutorul magiei de Crăciun, Moșul nostru a început să-și dedice întreaga sa viață, în a ajuta oamenii, mai ales, pe cei mici, copiii. Fiind considerat tatăl Crăciunului, Moș Crăciun nu uită niciun copil din lume, mintea lui fiind îndreptată doar asupra celor mici. Acesta oferă cadouri tuturor copiilor din întreaga lume, în fiecare an, și se străduiește să-i facă pe toți să se simtă cu adevărat speciali.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Moș Crăciun. Ce fac românii în ultima săptămână până la ziua de Crăciun

Cert e că, e nevoie de foarte mult timp și de energie pentru a putea duce la capăt fiecare dorință a copiilor și pentru a se asigura că fiecare copilaș primește cadoul mult visat, în dimineața de Crăciun. Cei doi fiind mereu într-un continuu proces de pregătire a cadourilor, nu au mai avut timp în a-și crea proprii copii.

În fiecare an, Moșul este foarte sârguincios și se implică intens în creațiile sale, alături de nevasta sa. Crăciunița este cea care poartă grija elfilor și a renilor, de la Polul Nord. Pe lângă faptul că lucrează cot la cot cu acesta, în producerea jucăriilor, ea îi mai repară și sania, dar și costumul roșu magic. Fiind mai mereu ocupați, aceștia își iau doar câteva zile libere, în luna ianuarie a fiecărui an, pentru a face o vizită unui loc cald și însorit, astfel sărbătorind un alt Crăciun de succes.

Citește și: Scrisoarea emoționantă a unui copil din România pentru Moș Crăciun. A devenit virală în mediul online: „Te rog, dacă poți…”

În concluzie, chiar dacă nu au avut copii, Moșul și cu Crăciunița sunt de părere că elfii și renii lor sunt parte a familiei. Aceștia petrec foarte mult timp împreună, zilele de naștere le serbează împreună, fac schimb de cadouri cu ocazia Crăciunului și în fiecare duminică, se țin ospățuri mari, în familia lor.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite