Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cât de des ar trebui înlocuite lenjeria de pat, pernele, dar și prosoapele de baie

Cât de des ar trebui înlocuite lenjeria de pat/ Freepik
Cât de des ar trebui înlocuite lenjeria de pat/ Freepik

Cât de des ar trebui înlocuite lenjeria de pat, pernele, dar și prosoapele de baie. În locuința fiecăruia dintre noi există o serie de obiecte indispensabile, care trebuie înlocuite la o anumită dată limită. Acestea nu au un anume termen de expirare sau un manual cu instrucțiunile prevăzute, așa că, schimbarea lor stă la latitudinea fiecăruia dintre noi.

În altă ordine de idei, există anumite recomandări, mai ales, în cazul pernelor, a lenjeriei de pat, a prosoapelor, bureților de vase, saltelelor, dar nu numai a acestora enumerate. Drept urmare, am realizat o scurtă listă cu fiecare obiect casnic și perioada acestora de înlocuire.

Lenjeria de pat

Ne odihnim trupurile în fiecare noapte în această lenjerie, și chiar dacă o spălăm într-un mod regulat, este recomandat să se schimbe la fiecare 2 ani.

Peria WC

Aceasta se recomandă a fi schimbată la fiecare 6 luni.

Citește și: Cum îți poate influența starea de spirit parfumul lumânărilor

Perdea duș

Cu timpul, pe această perdea se depun diferite tipuri de pete, acumulări de săpun, dar și de apă. Este bine de știut ca, aceasta să fie schimbată la fiecare 4 luni.

Prosoapele

În urma a trei utilizări, acestea ar fi necesar să fie spălate, iar, în ceea ce privește schimbarea lor, ar fi în regulă, ca aceasta să se facă după 2 ani sau atunci când nu mai absorb apa.

Salteaua de pat

O saltea, fiind foarte intens folosită, ar trebui schimbată la circa 8 ani.

Electrocasnice mici de bucătărie

Vorbim aici de prăjitoarele de pâine, de aparatele de cafea sau de roboții de bucătărie, care ar trebui schimbate după 10-12 ani.

Covoarele de baie

Ca un prim sfat, acestea ar fi bine să fie spălate o dată pe săptămână. Mai mult, e bine să te asiguri că, le pui la uscat ori de câte ori este posibil. Ca și idee de schimbat, ar fi la 1-2 ani.

Citește și: Cum se poate obține permisul de port-armă în România. Ce condiții trebuie să îndeplinească doritorii

Buretele de vase

Ar trebui să fie schimbat de îndată ce se deteriorează sau prinde un miros neplăcut.

Pernele de decor

Aceste perne ar trebui înlocuite la fiecare 5 până la 10 ani.

Preșul de la intrare

Atunci când acesta pare uzat sau începe să se rupă, e timpul pentru unul nou.

Vasele pentru gătit

Până și cele mai bune oale și tigăi, chiar dacă au un înveliș antiaderent, se vor uza după un timp, mâncarea începând să se prindă. Așa că, ar trebui să se schimbe la circa 5 ani.

Cuvertura

Cuverturile au o viață destul de îndelungată, de multe ori, fiind folosite doar de decor. Acestea ar trebui să se înlocuiască la fiecare 10-15 ani.

Canapeaua

Canapelele pot fi destul de costisitoare, drept urmare un astfel de obiect este o investiție pe viață. În timp, acestea se pot uza, își vor pierde fermitatea, iar cu timpul, se vor subția. Ca urmare, o canapea ar trebui să fie schimbată la o durată de 8-15 ani.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite