Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Școala pentru toți, școala pentru fiecare! – Proiect implementat de Asociația „VOLO EDU (Vreau educație)”

Școala pentru toți, școala pentru fiecare/ Pexels
Școala pentru toți, școala pentru fiecare/ Pexels

Asociația „VOLO EDU (Vreau educație)” implementează, în perioada martie 2022-iunie 2023, proiectul cu titlul: Școala pentru toți, școala pentru fiecare!. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoritul Tinerilor în România

Ideea scrierii proiectului a apărut atunci când Promotorul împreună cu experții din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj și Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea au identificat problema din cele 5 comunități cuprinse în proiect, anume pericolul marginalizării copiilor de etnie romă și cu un nivel scăzut material, în școală și în societate.

Citește și: Pandemia a adâncit ruptura dintre părinții plecați la muncă în străinătate și copiii lăsați în România. Harta pe județe a minorilor rămași singuri acasă

Asociația „Volo Edu”, ISJ Dolj și ISJ Vâlcea și-au propus, prin prezentul proiect, să amelioreze această problemă și să ofere elevilor din cele 5 școli capacitatea de a gestiona posibilele încercări de discriminare și marginalizare, indiferent de mediu. Prin activități nonformale, adaptate vârstei lor, copiii pot afla practic cum își pot rezolva problemele, cum pot deveni atenți la alți copii, diferiți de ei.

ȘCOLI PARTENERE:
SCOALA GIMNAZIALA GIGHERA JUD. DJ
ȘCOALA GIMNAZIALĂ FRATOȘTIȚA, JUD. DJ
ȘCOALA GIMNAZIALĂ SCĂEȘTI, JUD. DJ
ȘCOALA GIMNAZIALĂ GÂNGIOVA, JUD. DJ
LICEUL „GHEORGHE SURDU”, BREZOI, JUD. VL – cu structura Școala Gimnazială Valea lui Stan, JUD. VL

Proiectul se adresează unui număr de 70 de profesori, 75 de părinți/ tutori și 250 de elevi, din cinci școli, procentul copiilor romi fiind de 54%, în medie. Activitățile încep cu formarea cadrelor didactice care lucrează și cu elevi de etnie romă și continuă cu activități de conștientizare și învățare pentru părinții și tutorii lor și cu activități non-formale pentru elevi. Astfel, nu numai că toți elevii participă în comun la acțiunile organizate, dar sunt implicați și profesorii copiilor, alături de părinții și tutorii acestora.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea capacității școlilor din județele Dolj și Vâlcea (regiunea SV Oltenia), de a asigura competențe civice elevilor din școlile partenere, pentru o incluziune efectivă a copiilor în societate, indiferent de etnie.

Citește și: Care este cea mai bună facultate din România? Topul instituțiilor superioare de învățământ în 2021

Obiectivul general va fi realizat prin următoarele obiective specifice:

  • OS1. Creșterea capacității de comunicare a cadrelor didactice cu elevii, într-un mediu format din elevii de diferite etnii, religii și situații sociale, în județele Dolj și Vâlcea.
  • OS2. Creșterea capacității de recunoaștere și acceptare a părinților / tutorilor elevilor din grupul tinta in materie de diversitate, in judetele Dolj și Valcea.
  • OS3. Realizarea unui mediu divers cultural în școlile din judetele Dolj și Valcea, pentru integrarea elevilor din grupul țintă.

Ne puteți urmări pe site-ul: https://vreaueducatie.ro/ și pe FB https://www.facebook.com/scoalapentrutotiscoalapentrufiecare

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite