ADVERTISEMENT

Cum să gestionezi stresul și să-ți crești nivelul de energie. Te vei simți mult mai fericit și împlinit

Cum să gestionezi stresul și să-ți crești nivelul de energie. Te vei simți mult mai fericit și împlinit/ Ladders
Cum să gestionezi stresul și să-ți crești nivelul de energie. Te vei simți mult mai fericit și împlinit/ Ladders

Nivelul tău de energie este vital pentru calitatea vieții pe care vrei să o trăiești. Întrebarea este: Care este nivelul actual de energie? Ești un „energic”? Acea persoană care caută mereu energie pentru a putea începe ziua? Sau ești un „performer” de vârf? Acea persoană care se trezește pregătită să împărtășească energia sa pasională cu lumea?

Pentru acei performeri de vârf, puteți interpreta că, această informație este o revizuire a modului în care vă petreceți ziua. Dar, dacă vă considerați un energic, sper că veți găsi aceste informații utile. Cel puțin partea despre a vă oferi o pauză de 3-5 minute, în ziua deja copleșitoare de multitasking pentru a vă reîncărca creierul.

Stresul, îl avem cu toții, ceea ce nu este neapărat un lucru teribil. De fapt, corpul nostru are nevoie de stres pentru a deveni mai puternic atât fizic, cât și mental. Întrebarea este: Ești capabil să îl gestionezi? Știi cum să-ți încarci creierul zilnic pentru a-ți oferi energie optimă?

1. Pregătește-ți creierul pentru un somn de calitate

Încearcă să ai o rutină de somn, care include oprirea electronicii cu o oră înainte de a vă planifica să obțineți acele 6-8 ore de odihnă de care corpul vostru are nevoie. Rutina poate include o muzică de meditație, citirea unei cărți, jurnalizarea, o plimbare de agrement sau întinderea luminii. Una dintre cele mai bune sugestii pe care le-ai putea face ar fi să-ți pui telefonul pe modul avion. Un mod de a spune, nu sunt disponibil. În acest fel, puteți utiliza în continuare telefonul pentru lucrurile necesare, cum ar fi muzică, fotografii, alarme etc., fără a fi distras de alertele primite.

Citește și: Ziua Internațională a Somnului. Importanța acestuia pentru sănătatea noastră fizică și mentală

2. Încearcă să ai o rutină pozitivă de dimineață

Înainte de a ridica acel telefon, de a porni televizorul sau de a te conecta la computer pentru a vedea ceea ce ați pierdut în lume, Dr. Hanna sugerează să faceți mișcări de dimineață și meditație. O plimbare de dimineață sau o rutină de stretching care îți permite să te gândești la cine vrei să fii înainte de a te gândi la ceea ce vrei să faci pentru ziua de azi este excelentă pentru managementul stresului. Punerea creierului într-o stare de recunoștință va ajuta la începerea unei mentalități productive, mai degrabă decât a unei mentalități reactive. Și când te conectezi în sfârșit la lume, ea sugerează să cauți ceva amuzant mai întâi, orice ar fi pentru tine! Există cercetări dovedite că umorul ajută la scăderea hormonului de stres, cortizolul. Și nu-ți fie teamă să o împărtășești cu cineva, potrivit CrossFitInvictus.

3. Conectează-te cu ceea ce mănânci

Este atât de simplu, dar de ce este atât de greu să mănânci o dietă curată? De ce, pentru că majoritatea dintre noi nu ne facem timp să ne conectăm cu ceea ce mâncăm. Conectarea la ceea ce mănânci te poate ajuta să te împiedici să mănânci emoțional. Suntem atât de grăbiți pe tot parcursul zilei încât avem nevoie de ceva rapid și convenabil pentru ca acesta să funcționeze. Adevărul este că tu îți controlezi vitalitatea creierului prin ceea ce îl hrănești. Acum știm cu toții că există o mulțime de diete diferite, mai ales atunci când vine vorba de alimentarea corpului nostru pentru recuperare, consolidarea forței, formarea de rezistență și pierderea în greutate. Multe dintre dietele noastre alimentare curate oferă ceea ce creierul nostru are nevoie. Dar unul care este sugerat pentru cei care se concentrează pe sănătatea optimă a creierului este dieta mediteraneeană, potrivit CrossFitInvictus.

Citește și: Vitamine care te ajută să reduci anxietatea. Cum funcționează și unde le poți găsi

4. Faceți din mișcare o prioritate de zi cu zi

Este o recompensă ca antrenor să te vadă că te arăți zi după zi pentru FITNESS DISTRACTIV. Dar, este suficient? Îți oferi pauze mici de mișcare în restul zilei? Cu alte cuvinte, stai la un birou sau pe canapea pentru tot restul zilei presupunând că cele 60 de minute au fost suficiente? Dr. Hanna sugerează foarte mult să luați o pauză de repornire, de calitate, în jur de 3-5 minute în fiecare oră, pentru a vă recâștiga concentrarea și energia. Și în timp ce vă aflați la ea, încurajați-i pe cei din echipa / personalul vostru să facă același lucru pentru a preveni acele crampe cerebrale care încetinesc productivitatea.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite