Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo azi, 8 august 2022. Iată cum va fi vremea în București și în restul țării

Prognoză meteo

Luni, 8 august 2022, vremea va fi caniculară în mare parte din țară. În unele zone de munte vor apărea ploi torențiale și zgomotoase.

Cum va fi vremea azi, 8 august 2022, în țară.

În ținuturile sudice avem, din nou, caniculă şi atmosferă sufocantă. În schimb, în centru, la deal şi la munte, și, de asemenea, în vest şi în nord, apar ploi torențiale şi zgomotoase. Maximele pleacă de la 24 de grade în Bucovina şi ajung la 36 de grade în Muntenia, relatează stirileprotv.ro.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunță încă o amiază caniculară, cu un aer aproape irespirabil din cauza stresului termic foarte pronunțat. În Bărăgan avem câțiva nori de vreme bună şi 35 de grade la umbră, dar foarte cald va fi şi în zona Dobrogei, pe unde avem cer mai mult senin.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina avem temperaturi mai plăcute, de la 24 de grade la Suceava până la 31 de grade la Iași. Pe parcursul zilei se mai înnorează şi, îndeosebi la munte, se anunță ploi torențiale şi cantități mari de apă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureș temperaturile mai scad puţin faţă de duminică şi doar pe la Satu Mare vor mai fi 31 de grade. Norii se înmulțesc treptat, iar luni după-amiaza şi la noapte aversele zgomotoase ajung şi pe-aici.

În Transilvania se mai răcorește puţin, însă o să plouă destul de mult în intervale scurte de timp. Vor fi şi descărcări electrice, condiții de grindină şi de vijelii, iar îndeosebi la munte se vor strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. În Oltenia urmează încă o zi toridă, cu 35 de grade la umbră şi multă zăpușeala după prânz. În regiunile deluroase şi montane se adună norii şi apar averse destul de abundente.

Cum va fi vremea azi, 8 august, în București

În București, luni avem din nou soare arzător şi caniculă. Vor fi 36 de grade la umbră şi vom resimți stresul termic foarte accentuat. Marți se mai încălzește puţin: la amiază maxima atinge 37 de grade, atmosfera devine sufocantă şi indicele temperatură-umezeală depășește pragul critic de 80 de unități.

Miercuri temperatura scade simțitor şi vor fi cel mult 31 de grade. Soarele se arată trecător, vântul are unele răbufniri, iar după-amiaza se înnorează şi cresc șansele de ploaie. Joi soarele se arată trecător şi vor fi ceva condiții de ploaie. Maxima atinge 30 de grade, iar vântul rămâne activ.

Cum va fi vremea azi, 8 august 2022, la munte și la mare

La munte instabilitatea persistă şi se mai răcorește puţin. Pe arii extinse apar averse cu tunete şi fulgere, se vor strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat şi vor fi condiții de grindină şi de vijelii. Marți temperaturile continuă să scadă, iar instabilitatea persistă. Apar alte ploi torențiale, cu tunete şi fulgere şi o să cadă şi grindină.

Miercuri vremea devine răcoroasă în toată zona montană. După-amiaza iarăși se înnorează şi, pe arii extinse, vin alte serii de averse abundente şi zgomotoase. Vântul se întețește pe crestele din nordul Orientalilor. Joi, aproape aceeaşi situație: vreme răcoroasă, ploi pe arii extinse şi un vânt mai insistent în nordul Orientalilor şi în Munții Apuseni.

La mare săptămâna începe cu vreme frumoasă şi călduroasă. Temperaturile ating 32-33 de grade pe plajă şi 25 de grade în apă, norii apar sporadic, iar vântul are unele porniri. Cam la fel va fi vremea şi marți: norii apar destul de rar şi vântul are unele răbufniri. Maximele ating 33 de grade pe plajă şi 25 de grade în apa mării.

Miercuri temperaturile scad puţin şi vor fi cel mult 31 de grade în aer. Se anunță o zi excelentă pentru plajă, cu soare, briză activă şi în jur de 25 de grade în apă. Joi, încă o zi frumoasă şi caldă: soare generos, până la 32 de grade în stațiuni şi un vânt ceva mai insistent pe timpul zilei.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite