Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 17 noiembrie 2022. Vremea se răceşte simţitor. Temperaturile scad până la 4 grade şi o să cadă lapoviță

Prognoză meteo 17 noiembrie 2022/ Pexels
Prognoză meteo 17 noiembrie 2022/ Pexels

Prognoză meteo 17 noiembrie 2022. În nord, în centru, în est şi în sud-est o să plouă pe arii extinse, iar cel mai cald va fi pe partea sudică, pe unde se vor atinge 16 – 17 grade.

Prognoză meteo 17 noiembrie 2022 în țară

În nord-estul teritoriului vremea se va răci semnificativ, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor menţine în general peste mediile multianuale specifice acestei date. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 4 grade în nordul Moldovei, până spre 16 – 17 grade în sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi pe litoral, iar cele minime în general între 0 şi 8 grade. Înnorările vor fi persistente în nordul, centrul, estul şi sud-estul țării, unde mai ales pe parcursul zilei va ploua pe arii extinse, iar în rest cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe alocuri mai ales la începutul intervalului.

Citește și: Cum va fi vremea în luna noiembrie. Temperaturile sunt peste nivelul normal al acestei perioade în ultima lună de toamnă

În nordul Carpaţilor Orientali treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă, iar precipitaţii mixte se vor semnala şi în zona montană înaltă din rest, în general la altitudini de peste 1700 m, precum şi în nordul Moldovei şi posibil în estul Transilvaniei. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10 – 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăși 60 – 70 km/h, iar temporar mai ales după-amiaza şi în regiunile sudice. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceață, potrivit stirimeteo.com.

Prognoză meteo 17 noiembrie 2022 în București

Cerul va prezenta înnorări, iar în prima parte a zilei temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări după-amiaza. Valorile termice se vor situa peste normele climatologice, astfel temperatura maximă va fi de 13 – 15 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 4 grade. Pe parcursul nopții vor fi condiţii de ceață.

Citește și: Cum va fi vremea iarna aceasta. Meteorologii au făcut primele estimări cu privire la prognoza meteo

Prognoză meteo 17 noiembrie 2022 la munte

La munte ploile cuprind majoritatea masivelor, iar în zonele înalte vântul suflă cu peste 70 de km/h şi apare lapovița. Vremea se răceşte accentuat în nordul Carpaţilor Orientali, pe unde vor domina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. În rest, temperaturile se mențin la valorile de miercuri.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite