ADVERTISEMENT

Parada de 1 decembrie 2022. Programul manifestărilor de Ziua Națională a României

Parada de 1 decembrie 2022
Parada de 1 decembrie 2022

Pe 1 Decembrie, românii sărbătoresc Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria țării. În întreaga țară vor avea loc evenimente pentru a marca această zi specială. În Capitală, vor participa peste 1.500 de militari și specialiști vor participa la parada militară din Piața Arcului de Triumf. De asemenea, în Timișoara, Alba Iulia și Iași, vor avea loc parade militate spectaculoase.

1.500 de militari români și peste 150 de camarazi din Belgia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos vor trece cu tot cu tehnica de luptă pe sub Arcul de Triumf.

Parada de 1 decembrie 2022

1.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, SRI, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor vor participa joi, 1 Decembrie, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României. Parada va începe la ora 11.00, la Arcul de Triumf din București. Militarii români vor avea la paradă aproximativ 120 de mijloace tehnice, din care 40 de aeronave.

Citește și: Cele mai bune pârtii de schi din România. Unde să-ți petreci sărbătorile iarna aceasta

De asemenea, 150 de militari străini din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, vor defila de Ziua Națională a României.

Programul final al manifestărilor de Ziua Națională a României

Ceremonia de Ziua Națională a României începe cu evoluția aviației militare, iar spectatorii vor vedea o formație de aeronave C-27J Spartan din dotarea Bazei 90 Transport Aerian Otopeni, un avion C-130 Hercules care va zbura însoțit de aparate IAR-99 Standard, o celulă de aeronave IAR-99 Șoim și aeronavele de luptă F-16 Fighting Falcon, de la Baza 86 Aeriene.

Printre militarii care vor participa la parada terestră comandată de generalul Corneliu Postu se vor afla cei din Divizia 2 Infanterie Getica. Totodată, vor fi și luptătorii de elită din detașamentul Forțelor pentru Operații Speciale. Militarii din Forțele Speciale vor avea uniforme de luptă multiprotectoare, unicate în Armata României, care este rezistentă la foc. Înainte de plecare, ofițerii se documentează pentru a cunoaște foarte bine obiceiurile localnicilor, pe care le folosesc în avantajul lor.

Citește și: Ziua Națională a României, sărbătoarea în care ne regăsim originile și unitatea. În anul pandemiei, de 1 Decembrie răsfoim online pagini memorabile de cultură

În Piața Arcului de Triumf va intra în detașamentul Brigăzii de Informații Militare și are în compunere structuri din domeniile HUMINT, IMINT și război electronic. Un moment special al paradei va fi defilarea militarilor celebrei Divizii 101 Aeropurtate a SUA, una dintre cele mai cunoscute unități americane din lume. Militarii americani vor fi urmați de detașamentul Forțelor Terestre Române, constituit din militari ai Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, formațiunea Forțelor Aeriene Române și blocul Forțelor Navale care este alcătuit din 60 de militari, dar și de formațiuni ale Ministerului Afacerilor Interne (Poliție, Jandarmerie și Pompieri), SRI, STS sau Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Restricții de circulație de 1 Decembrie 2022

De Ziua Națională a României, în intervalul orar 04.00-18.00, vor avea loc restricții de circulație. Se va dispune blocarea circulației pe Șos. Kiseleff și a străzilor adiacente, între Piața Victoriei, Piața Arcul de Triumf și Piața Presei Libere, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, între Piața Charles de Gaulle și Piața Arcul de Triumf, pe Bd. Mareșal Alexandru Averescu, între Bd. Mărăști și Piața Arcul de Triumf, precum și pe străzile adiacente, dar și a traficului pe străzile Arh. Ion Mincu, Barbu Delavrancea, Nicolae Ionescu, Ady Endre, Sg. Vasile Dorobanțu, Docenților, Mahatma Gandhi și Petofi Sandor. Poliția Rutideră propune și rute ocolitoare cum ar fi Șos. Bucureşti-Ploieşti – Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – Bd. Mărăşti – str. Turda – Bd. I Mihalache – Piața Victoriei sau Piaţa Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. Bucureşti-Ploieşti.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite