Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Sindicaliștii din Educație au obţinut aprobare pentru un nou protest la Bucureşti. Sunt așteptate 20.000 de persoane

Protest profesori
Protest profesori

Sindicaliștii din domeniul educației au obținut autorizație pentru organizarea unui nou protest în București, unde se așteaptă participarea a aproximativ 20.000 de persoane. Evenimentul va avea loc vineri și va începe în Piața Victoriei.

Conform autorizației, protestul este programat între orele 11:00 și 16:00, iar estimările indică prezența a 20.000 de participanți.

Potrivit organizatorilor, manifestarea are ca scop atragerea atenției asupra obligației de rezolvare a problemelor salariale cu care se confruntă personalul din învățământul preuniversitar și universitar.

Citește și: Marcel Ciolacu: S-au îndeplinit toate cerinţele iniţiale ale liderilor de sindicat. În acest moment trebuie să ne gândim la copii şi să închidem anul şcolar

Protestul se va desfășura în următorul mod:

  • Între orele 11:00 și 12:00, adunarea participanților în Piața Victoriei.
  • Între orele 12:30 și 15:00, deplasarea pe traseul Piața Victoriei – Bulevardul Nicolae Titulescu – Pod Basarab – strada Grozăvești – Bulevardul Geniului – Statuia Leu.
  • Între orele 15:00 și 16:00, adunarea publică în zona Statuii Leu și dispersarea participanților.

Pe durata protestului, manifestanții anunță că vor utiliza bannere, pancarte și mijloace audio. De la începutul săptămânii, sindicaliștii au anunțat că vor organiza acest nou protest în București pentru a-și susține revendicările.

Sindicaliștii rămân nemulțumiți de măsurile adoptate de guvern, chiar și după adoptarea Declarației privind politica sectorială de salarizare a personalului din sistemul național de învățământ, document publicat joi în Monitorul Oficial.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat că sindicaliștii se așteaptă ca grila de salarizare să fie aplicată în integralitate.

Citește și: Mediile elevilor ar putea fi încheiate şi cu două note pe disciplină. Anunțul făcut de Ministerul Educaţiei, în contextul grevei

„Personal, m-ar fi mulțumit aplicarea integrală a grilei de salarizare. Așa cum s-a procedat pentru medici, așa ar fi trebuit să se procedeze și pentru salariații din învățământul preuniversitar”, a afirmat Nistor.

Ultimele date oficiale prezentate de ministrul Educației, Ligia Deca, arată că, de la 1 iunie când s-au acordat majorări salariale, 21.000 de angajați din sistem au renunțat la grevă, dintre care 13.500 sunt cadre didactice.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite